Middagsymposium

Georganiseerd door Peterjan van der Wal

Wat wordt er gepland?

Ter gelegenheid van de promotie van Peterjan van der Wal organiseert het Jo Visser fonds een middagsymposium. U kunt zich hier aanmelden. Wilt u eventuele veranderingen in uw deelname doorgeven? Wilt u aangeven met hoeveel personen u deelneemt als dat meer dan 1 is. Deelname is gratis en inclusief een exemplaar van de dissertatie.

Programma:
13 - 13.30 uur: ontvangst met koffie en thee
13.30 uur: welkom en introductie
door Mieke Moor, middagvoorzitter
13.35 uur: zinbe-leving: een raderwerk (bronnen – hulpbronnen – condities)
Hoe steekt zinbe-leving bij ouderen die permanent van intensieve zorg afhankelijk zijn in elkaar? Peterjan van der Wal neemt ons mee in wat hij daarover heeft gevonden bij zijn onderzoek. Hij gaat in op een concrete casus.
13.50 uur: Passie (bronnen)
Joris Slaets gaat in op zijn onderzoekservaringen over leefplezier bij ouderen die permanent van intensieve somatische zorg afhankelijk zijn.
14.05 uur: Zin (condities)
Anne-Mei The vertelt over haar onderzoekservaringen met zin en zinloosheid bij ouderen die permanent van intensieve psychogeriatrische zorg afhankelijk zijn en hun naasten.
14.20 uur: Kunnen / Willen (hulpbronnen)
Annemarieke van der Woude deelt haar visie en ervaringen over het zich wel / niet willen of kunnen verbinden met het leven hier en nu van ouderen met een zogenoemd ‘voltooid leven’.
14.35 uur: Samenvatting 1e deel, opstap naar 2e deel door Mieke Moor
14.40 uur: Korte onderbreking
15.05 uur: Met de zaal in gesprek onder leiding van Mieke Moor
Wat is ons vandaag aangereikt en hoe komt dat bij ons binnen: ‘wat betekent dit voor de praktijk van zorg en welzijn, voor beleid en politiek, voor jong en oud?’
15.50 uur: Column
16.00 uur: Borrel
17.00 uur: Einde programma


Wanneer neemt u deel?Opties

  • di 24 april, 13:00 - 17:00 aangeven hoeveel personen bij meer dan 1

Welke locatie heeft de voorkeur?

Meer informatie