Oud en Nieuw Nederland: de leukste feestjes!

  • feestdagen

Nog even en we tellen af naar het nieuwe jaar: 2018. Datumprikker zocht de leukste feestjes bij elkaar om het oude jaar in stijl af te sluiten en het nieuwe goed in te luiden. Inclusief tips voor een coole Nieuwjaarsduik!

Oud en Nieuw Amsterdam

In onze hoofdstad Amsterdam kun je je hart ophalen als je van goede Oud en Nieuw feesten houdt. Van een daverend Gypsies-feest, vette dance en house tot relaxte walking dinners. Zo laat ook dit jaar Awakenings de Gashouder (Westergasfabriek) op z’n grondvesten schudden met stevige techno en house. Het is helaas uitverkocht, maar wie weet tik je ergens nog een kaartje op de kop en er is ook New Years special op 30 december. Andere tips: Tik Tak New Years Eve met onder meer Lil’Kleine en Broederliefde in AFAS live, het theatrale King of the Gypsies in het Rozentheater (voor vrije geesten) of heel relaxt eten, feesten borrelen bij Pllek in Amsterdam Noord.

Aftelmoment met vuurwerk: Kop van Java, in de buurt van het Scheepvaartmuseum.


Nu Oud en Nieuw feest regelen


Oud en Nieuw Rotterdam

In Rotterdam kun je kiezen uit een fijn feestaanbod en veel leuke cafés om 2018 in te luiden. Zo vind je bij de winkelstraat de Meent restaurant en underground bar Thoms en 1NUL8, restaurant, café en wijnbar. Meer van een biertje? Ga dan naar de BierBoutique op de Witte de Withstraat. Liever goed en tot laat feesten? Dan moet je 31 december koers zetten naar Club Villa Thalia op de Kruiskade, een exclusieve club in voormalige bioscoop Thalia, voor een New Years Party met toffe beats van 22.00 tot 05.00.

Aftelmoment met vuurwerk: bij Erasmusbrug.


Oud en Nieuw Den Haag

Welcome to the jungle is het thema van de altijd legendarische feestjes bij het Paard in Den Haag. Om de hele nacht te dansen in je Tarzan- of Me Jane-outfit. Goed om te weten: natuurlijk & dierlijk gedrag is toegestaan. Meer op chic is het Champagne Skyball in het hoogste restaurant van Nederland: de Haagse Toren het Penthouse. Inclusief luxe viergangendiner en fabuleus uitzicht op het vuurwerk. Voor de derde tip ga je ook de hoogte in, richting het dak van de Bink Rooftop om precies te zijn. Deze vrij nieuwe Haagse hotspot organiseert een New Years Eve diner. Aanschuiven vanaf 17.00 uur en doorfeesten en –eten kan tot maar liefst 04.00 uur.

(Nationaal) aftelmoment met vuurwerk: bij de Hofvijver in het centrum van Den Haag en Vreugdevuur op het strand van Scheveningen, het grootste ter wereld!


Direct iedereen uitnodigen


Oud en Nieuw Utrecht

Ook studentenstad Utrecht dompelt zich onder in de Oud en Nieuw feesten. Kies bijvoorbeeld voor relaxt eten bij Brass op het Janskerkhof. Dat betekent de hele avond tafelen inclusief vuurwerk en oliebollen. Clubbers gaan richting Club Basis met onder meer de Duitse dj Dominik Eulberg in de line-up. Andere leuke feesten zijn die bij de Winkel van Sinkel en Tivoli Vredenburg. Helaas, helaas uitverkocht, maar wie weet biedt Ticketswap nog uitkomst.


Nieuwjaarsduik op 1 januari 2018

Tadaa! Dan is het 1 januari. Tijd voor de Nieuwjaarsduik, inmiddels uitgegroeid tot een traditie die door het hele land op de agenda staat. De allerbekendste is die in de zee bij Scheveningen, de inschrijving daarvoor is op de dag zelf. Ook leuk is de intieme duik van Brasserie Buitenhuis bij het Valkenburgse meer om 13.00 uur. Voor warme chocolademelk wordt gezorgd en daarna kun je bijkomen met een goede lunch in deze te gekke brasserie.


Nu tijd & plek prikken voor de Nieuwjaarsduik