Verjaardag vieren? Doe het in stijl met deze tips

  • feest

Verjaardag vieren en wil je iets leuks doen? Maak er een huisfeest van of zoek een originele verjaardagslocatie. Datumprikker verzamelde de leukste tips voor een verjaardag van formaat.

Welcome to the Party: verjaardag vieren thuis

Verjaardag thuis of uit in een café

Kijk goed wat voor feest je wilt. Waar heb je zin in, hoe groot wil je het maken en wat is je budget? Thuis is altijd goed en lekker makkelijk. Je hoeft geen locatie te huren, zit niet met het afkopen van de baromzet die cafés vaak vragen en kunt het net zo invullen als je zelf wilt. Bepaal of je jouw verjaardag op de dag zelf viert (meestal wel het leukste) of op een ander moment als je bijvoorbeeld door-de-week jarig bent en veel vrienden werken of als je in de winter verjaart en zin hebt in een buitenfeest.


Uitnodiging via Datumprikker

Check, check, check. Datum geprikt. Locatie ‘Oost West, Thuis Best’. Budget vastgesteld. Gastenlijst gemaakt. Tijd om iedereen uit te nodigen en een Datumprikker aan te maken. Maak een leuke tekst en personaliseer de uitnodiging met een feestelijke foto. Bedenk ook of je een thema aan feest koppelt met een eventuele dresscode of dat je het open laat en iedereen mag komen zoals hij of zij wil.

Direct uitnodiging maken


Verjaardagshapjes en catering

Als je enig idee hebt van de vrienden en familie die komen, is het tijd om de rest in te vullen. Zoals het eten en drinken. Ga je zelf hapjes maken of is de groep zo groot dat het misschien slim is om catering in te huren? Of misschien is een mix van DIY-hapjes en drankjes en wat lekkers van een traiteur een optie. Dit hangt natuurlijk van je budget, je beschikbare tijd en van je kookkunsten af. Maak het je zelf in ieder geval niet te moeilijk. We vonden lekkere, zelfgemaakte hapjes voor een verjaardagsfeest bij Culy.nl die ook niet-chefs in een handomdraai op tafel toveren.

Een bericht gedeeld door Culy.nl (@culynl) op


Gefelicitaart: de verjaardagstaart

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een verjaardagstaart. Zelf bakken kan en is leuk om te doen (als je ervan houdt), maar je kunt ook bij een bakker of online de mooiste taarten bestellen. Van een eenvoudige fototaart tot meerdere etages tellende bakmonsters met alles d'r op en d'r aan, op maat gemaakt. Kijk eens bij Greetz voor een groot assortiment van taarten en gebakjes die je thuis of je werk kunt laten bezorgen. Ideaal is dat je de taarten / gebakjes ook kunt personaliseren met eigen teksten, cijfers en zelfs foto's. Een smakelijk verrassing of traktatie op maat.


Servies en tafels en stoelen huren

Kijk goed naar hoeveel vrienden, vriendinnen en familie op je verjaardag aanschuiven en of je zoveel glazen, bestek, borden en stoelen hebt. Er zijn enorm veel Party Rental aanbieders en meestal is het heel duur om tafels, stoelen en servies te huren. Nu kun je natuurlijk de standaard serviezen huren en gewoon gaan voor het praktische, maar een te gek brocante servies met fraai bestek huren kan ook. Kijk daarvoor eens bij Travelling Tableware.


Versieren & aankleding

Bij een echt, goed feestje hoort natuurlijk ook een passende aankleding en verrassende decoraties. Denk aan een mooi gedekte tafel, ballonnen, slingers, feestelijke lampen. Maar ook een selfservice bar, een cocktailbar of gin-tonic hangout. Dit laatste kun je natuurlijk zelf samenstellen, maar je kunt er ook een huren als het binnen je budget past! Zoals bij Shake-it Cocktails.


Playlist maken en muziek

C’est le ton qui fait la musique. Een feest is geen feest zonder lekkere deuntjes. Bedenk van tevoren welke muziek bij jouw feest past, waar jij van houdt en maak een playlist met muziek uit je geboortejaar en met muziek van nu.

Nu iedereen uitnodigen


Toch liever uit? Leuke verjaardagslocaties!

Brasserie Buiten bij Valkenburgse Meer

Relaxte en fraaie verjaardagslocatie tussen Den Haag en Leiden aan het Valkenburgse Meer. Winter én zomer. Voor een borrel met hapjes, een verjaardagslunch of een compleet diner voor je gasten. Alles kan. Er zijn twee kassen die je kunt afhuren met een groep, maar ook een feestzaal (met dj als je dat wenst) waar je tot laat hiep hiep hoera kunt roepen. En het terras aan het water valt ook geheid in de smaak. Handig: genoeg gratis parkeerplekken. Info bij Brasserie Buitenhuis.


Westergasterras in Amsterdam

Een feestje op het groene en industriële Westergasterrein in Amsterdam is altijd een goed idee. Zo is het down-to-earth Westergasterras een perfecte verjaardagsspot. Voor een lunch of borrel of diner met al je vrienden. In zomer (terras aan het water!) en winter. Check Westergasterras.


Bar Bukowski of café Panache in Amsterdam

Een Gin-Tonic bar in huis is oh zo aantrekkelijk, maar je kunt het feestje ook verplaatsen naar een G&T of cocktailbar buitenshuis in bijvoorbeeld Amsterdam. Zo kun je Henry’s Bar van Bar Bukowski in Amsterdam-Oost huren voor je privéfeest en toffe cocktails laten serveren. Een andere optie is Café Panache op de Ten Katemarkt. De bar aan de voorkant is de ideale locatie voor ieder feestje. Kijk op de website van Café Panache.


BierBoutique in Rotterdam

Als je iets te vieren hebt, dan is de BierBoutique in Rotterdam een schot in de roos. Ja toch, niet dan?! In dit originele café waar je natuurlijk toost met een biertje (of iets anders lekkers) kun je terecht met 20 tot 50 personen. En ze serveren ook onwijs lekker eten, in 2017 werden ze uitgeroepen tot een van de beste nieuwe restaurants in de stad aan de Maas. Als je helemaal gek wilt doen, kun je ook de complete zaak afhuren. Check BierBoutique Rotterdam.

Datumprikker voor een feestje maken


Talud9 in Utrecht

Talud9 is een superleuke locatie in hartje Utrecht, de oude binnenstad, vlakbij de Zadelstraat. Ze combineren the beste of both worlds met koffie en wijn. Uiteraard in combinatie met goed zoet en gezonde happen. In het proeflokaal kun je een proeverij doen, maar deze ruimte is ook te huur voor een fijne borrel tot 30 personen. Zie Talud9.


De Waterkant in Den Haag

Een kleine een geheimtip in oh, oh Den Haag: de Waterkant, restaurant en theeschenkerij bij het Westbroekpark. Perfect voor het voorjaar en in de zomer als je zin hebt in een buitenfeestje en je gasten ook wilt trakteren op een uurtje roeien. Voor groepen zetten ze een grote, gedekte tafel neer waar je aanschuift voor lunch, een borrel met hapjes of een compleet diner. Geserveerd vanuit de bunkerkeuken (achter het terras ligt een bunker verscholen). Open vanaf de maanden april tot oktober.

Nu datum prikken voor mijn verjaardag


Meer leuke artikelen van Datumprikker:

7 niet te missen escaperooms in Nederland

Zakelijke lunch? 6 restaurants voor een meeting met een bite

Afspraak plannen? 6 tips om meer uit Datumprikker te halen

4 topideeën voor een weekendje weg in Nederland

Top 8 beste wellnessresorts in Nederland