Indoor & outdoor activiteiten met kinderen: 9 leuke uitjes

  • uitje

Eekhoorns aaien in een bamboebos, bowlen op die maffe schoenen of losgaan in een vet klimbos. Datumprikker verzamelde de 9 leukste indoor- en outdoor activiteiten als je met kinderen op stap gaat.

Indoor pret: ook leuk als het regent

1. Test je bowlingtalent en ga bowlen

Bowlen verveelt nooit en is leuk voor jong en oud. De pret begint al bij het aandoen van die gekke schoenen. En zet daarna door op de bowlingbaan met strakke strikes en een felle concurrentiestrijd onderling. Een bowlingbaan is snel gevonden, neem die van Race Planet in Amsterdam of Delft.

Extra leuk: bij deze en andere bowlingcentra wissel je de Bowlingbon van Vakantieveilingen.nl in en gooi je met 5 anderen 1 uur lang de beste spares en strikes van je leven.

Plan nu een bowlinguitje


2. Museum voor kinderen

Museum, saai? Welnee. Dat idee is achterhaald. In Nederland barst het van de musea waar kinderen helemaal in hun sas zijn. Neem NEMO in Amsterdam waar ze allerhande geheimen van de wetenschap ontdekken en bijzondere experimenten kunnen doen. Of wat te denken van Corpus in Leiden? Daar ga je samen met de kids op reis door het menselijk lichaam. Een wonderlijke paar uur, inclusief uitdagende games, voor kinderen vanaf 6 jaar. En, stoere jongens en meisjes? Die zetten koers naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Voor een middag vol vliegtuigen, pantserwagens, militaire pakken en stormbanen.


3. Plopsa Indoor met Mega Mindy

Helaas pindakaas, het regent. Vinden de kinderen helemaal niet erg zolang ze je maar meeneemt naar een Plopsa Indoor park, in Coevorden bijvoorbeeld (ook in het Belgische Hasselt). Met 25 thema-attracties bedacht rondom de Studio 100-helden. Een K3-disco, een Wickie de Viking baan en de kunsten van Bumba, alle favorieten komen voorbij. Gegarandeerd veel binnenpret voor kinderen tussen 2 en 10 jaar.

Bespaartip: breng een bod uit op Plopsa-tickets op Vakantieveilingen.nl en scoor een voordelig dagje uit.

Nu naar de Plopsa veiling


4. Zwemmen in een subtropisch zwemparadijs

Een van de snelst te regelen uitjes (een zwembad zit immers altijd in de buurt) en zeker een schot in de roos: een paar uurtjes zwemmen. Nog beter in een subtropisch zwemparadijs met glijbanen en veel spetterpret. Neem Aquamundo in Heijen waar je in een band over de Crazy River zoeft, onderwaterscooters vindt en snorkelt tussen echte vissen. Of het bekende Tikibad bij Duinrell met 12 verschillende (heftige) glijbanen en een golfslagbad. Tot slot tippen we De Waterwereld bij vakantiepark Hof van Saksen. Met attracties waar kinderen helemaal hoteldebotel van worden: ze hebben de hoogste bandenglijbaan in de Benelux, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld en de steilste speedslide van Nederland!

Nu een zwemdate regelen


5. Koekenbakkers in Gouda: Siroopwafel experience

Het beroemde koekje uit Gouda heeft nu een eigen attractie: de Siroopwafel experience. Een geurige activiteit om je vingers bij af te likken, in de gloednieuwe Kamphuisen Siroopwafelfabriek. Je leert de fijne bakkneepjes van siroopwafelbakkers afkijken en mag zelf bakken plus proeven van de siroopwafel die al sinds 1810 volgens origineel Gouds recept wordt bereid. Op de Markt 69, dus hartje Gouda.

Doe het voordeliger en koop nu tickets met 40% korting bij ActievandeDag.

Nu naar ActievandeDag


Outdoor: lekkere buitenactiviteiten

6. Klimmen in een klimbos

Klauteren en klimmen valt altijd in de smaak. En tegenwoordig hebben ze de vetste klimbossen waar je urenlang outdoor-avonturen beleeft. Neem de Fun Forest Klimparken. Drie uur lang klim je van boom tot boom via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen. Voorzien van gordel en helm uiteraard. Dat is nog eens actief bezig zijn in de buitenlucht, en het leuke is: iedereen kan meedoen. De klimbossen zijn te vinden in Amsterdam, Almere, Rotterdam of Venlo. En regent het plots en wil je toch klimmen? Zoek dan een klimhal in de buurt op.


7. Eropuit en wandelen met kinderen

Zon op je bol of een spatje regen? Hoe de KNMI-vlag er ook bij hangt, buiten wandelen in de natuur kan overal en altijd. Daarbij: regenlaarzen en een regenpak trek je zo uit de kast, mocht dat nodig zijn. Een paar kindvriendelijke wandelgebieden: het Panbos bij Katwijk, nationaal park de Veluwe, het Dierenvriendjespad in de Biesbosch, de Kaapse bossen op de Utrechtse Heuvelrug en het Boomkroonpad in Drenthe nabij Drouwen.

Nog meer leuke wandelroutes!


8. De Eekhoorn experience

Bij de Eekhoorn experience spot je dieren die om op te eten zijn (figuurlijk dan voor alle duidelijkheid): eekhoorntjes! In een 10.000 m2 grote bamboetuin, deel van exotisch tuincentrum De Evenaar in Etten-Leur, zitten maar liefst 15 verschillende eekhoornsoorten verstopt. Van de Amerikaanse rotseekhoorn tot de Zwartstaart prairiehond. Je leert veel over deze aaibare diertjes en mag ze voeren. Altijd prettig: gratis entree.


9. Speuren in een spannend Geofort

Dankzij de Nieuwe Hollandse Waterlinie (verdedigingswerken) telt Nederland veel forten die nu in gebruik zijn als museum of belevingslocatie. Zoals Geofort, een forteiland in Herwijnen, niet ver van Utrecht. Erg leuk voor ouders en kinderen om te leren over de Nederlandse (water)geschiedenis, ondergrondse gangen te ontdekken en kennis te maken met oude en moderne geotechnieken. Met mooi weer plof je na een paar uur speuren en Minecraft spelen neer op het terras dat erbij hoort.

Een bericht gedeeld door GeoFort (@geofort) op


Meer inspirerende tips? Lees ook:

Zoo leuk: uitje naar de 8 leukste dierentuinen van Nederland

Verjaardag vieren? Doe het in stijl met deze tips

4 topideeën voor een weekendje weg in Nederland

7 niet te missen escaperooms in Nederland

Afspraak plannen? 6 tips om meer uit Datumprikker te halen