Babyshower organiseren? De beste tips voor cadeaus en uitjes

  • feest

Wat een geluk! Een vriendin is zwanger. Vier het blijde nieuws met een babyshower, een feest om de aanstaande moeder en de nieuwe wereldburger in spe in de spotlights te zetten. Hier alvast leuke tips en ideeën voor cadeaus, spelletjes en uitjes voor een babyshower uit het boekje.

Wat is een babyshower?

We kennen het uit Amerika en van celebs, maar eigenlijk is de traditie van een babyshower in India ontstaan. De zwangere vrouw, familie en vrienden komen voor een Godh Bharai – zoals het in India heet – samen om de ongeboren baby te zegenen en te verwelkomen in de familie. Babyshower is het woord dat in Noord-Amerika wordt gebruikt. Een feest wordt georganiseerd, meestal door vriendinnen, als een surprise voor de moeder in spe om samen de komst van de nieuwe spruit te vieren.


Babyshower samen organiseren

Een vriendin is zwanger. Alle reden voor een feestje! Meestal geef je de party niet in het begin als het blijde nieuws net bekend is geworden, maar in het derde trimester. Wanneer exact, kun je overleggen met de partner van je vriendin of met de (schoon)moeder, (schoon)zussen, tantes, nichtjes en andere vriendinnen die meedoen en haar goed kennen.


Een babyshower is a women’s thing

Een babyshower is een echt vrouwending en dus worden eigenlijk alleen vrouwen uitgenodigd. Wie je uitnodigt, bepalen jullie samen. Meestal kun je goed inschatten wie de aanstaande moeder graag op haar babyshower zou willen zien. Zodra de gastenlijst bekend is, kun je nadenken over een locatie en iedereen uitnodigen.


Uitnodiging voor de babyshower maken

Een mail of een kant-en-klare kaart kan. Maar, het allerleukste is een persoonlijke en misschien zelfgemaakte uitnodiging met foto’s en/of teksten die slaan op jullie zwangere vriendin. Uitnodigingskaarten maak je eenvoudig via Greetz, ze geven er handig tips bij zodat het maken een fluitje van een cent is. Daarna kun je eventueel via een Datumprikker concrete afspraken maken.


Babyshower cadeaus

De kern van een babyshower: het geven van cadeaus. Het is slim om met de partner van aanstaande moeder te overleggen welke babyspullen nog nodig zijn. Iedereen kan een cadeautje meebrengen, maar je kunt samen ook een groot cadeau kopen. Als je nog niet weet of het een jongen of een meisje wordt, ga dan voor een zo neutraal mogelijk cadeau. Denk aan een luiertaart, knuffels, rompertjes, sokken, slabbetjes, leesboekjes, babyluistermuziek, een babykookboek, verzorgingsproducten voor moeder en kind. Kijk hier voor de leukste inspiratie.


Babyshower locatie: thuis, restaurant of strand

De locatie van de babyshower hangt meestal af van budget, het aantal gasten en of je iemand compleet wilt verrassen. Het kan natuurlijk bij de aanstaande moeder thuis of bij iemand van het organiserend ‘comité’, laat dan lekker alle spullen bezorgen via bijvoorbeeld ah.nl zij hebben een hele pagina aan babyshower toegewijd. Relaxter is een babyshower in een leuk café of restaurant en bij mooi weer op het strand of in het park. In het laatste geval kun je het ook zelf organiseren, eventueel met (mobiele) catering. Je kunt zelfs de hele babyshower, van A tot Z, uitbesteden, zoals via babyshowerlatenorganiseren.nl.


High tea, beauty workshop of babyshower arrangement

Populair zijn de high tea babyshowers – iets wat vrijwel iedereen leuk en lekker vindt – die bij veel restaurants en ook beachclubs op het menu staan. Maar een compleet babyshower arrangement kan ook. Zo kun je jullie zwangere vriendin in Amsterdam verrassen met een babyshower rondvaarttocht door de Amsterdamse grachten inclusief hapjes en drankjes. Tijdens de tocht zijn er verhalen en cadeaus. Of wat te denken van een visagieworkshop inclusief portret-shoot? Tot slot is een verwenmiddag in een spa of met z’n allen lekker lunchen – zonder veel toeters en bellen – altijd goed.


Babyshower spelletjes

Niet iedereen houdt ervan, dus of je babyshower spelletjes doet, hangt af van de smaak van de zwangere in kwestie. Jullie kennen haar het beste, dus kijk of zij zit te wachten op spelletjes en welke bij haar passen. Babyfoto’s raden is eenvoudig en snel te regelen en vrijwel altijd een schot in de roos. Iedereen neemt dan een babyfoto van zichzelf mee. Je kunt ook een Kahoot-quiz (even zoeken in de App-store) in elkaar zetten, waarbij iedereen in teams kan meespelen via de mobiele telefoon. Hilarisch is het spelletje babyvoeding raden, waarbij iedereen geblinddoekt hapjes proeft.


Baby geboren? Hier vind je nog meer leuke cadeau-ideeën!


Meer inspiratie & tips

Verjaardag vieren? Doe het in stijl met deze tips

Indoor en outdoor activiteiten met kinderen: 9 leuke uitjes

4 topideeën voor een weekendje weg in Nederland

Top 8 beste wellnessresorts in Nederland

Afspraak plannen? Tips om meer uit Datumprikker te halen