12 inspirerende en originele vergaderlocaties kriskras door Nederland

  • zakelijk

We gaan op ‘vergader-roadtrip’ door Nederland en nemen je mee langs 12 inspirerende en unieke vergaderlocaties. Van een vergaderplek in de Brabantse natuur, een stijlvolle borg in Groningen voor teambuilding op niveau tot een ‘downtown Church’ in Amsterdam waar je in uitdagende overlegsessies nieuwe energie opdoet. Kies en plan snel de beste meetings en workshops!

1. Vergaderen bij Abe Lenstra stadion in Heerenveen

We zetten koers naar Heerenveen om te stoppen bij het Abe Lenstra stadion op de Abe Lenstraboulevard 19. De plek van spannende voetbalwedstrijden en events, naast een aangename en sportieve vergaderlocatie. Een een-tweetje dus. In deze bijzondere ambiance maak je gebruik van fraaie zalen met alle faciliteiten voor workshops, teambuilding en overleg met uitzicht op het heilige gras. Mooi meegenomen: ook de catering wordt tiptop geregeld, tot een BBQ aan toe.

Nu naar het Abe Lenstra stadion2. Vergaderen bij Allersmaborg in Ezinge

Van sportclub naar een monumentaal decor, is een kleine stap. Ongeveer 65 km verderop ligt het Groningse dorp Ezinge en de Allersmaborg, in het cultuurlandschap van de Ommelanden aan het Reitdiep. Dit 15e-eeuwse pand nodigt uit voor vergaderen op stand. Vergaderpunten komen tot hun recht in de rode kamer, blauwe kamer, notariskamer of in het koetshuis van de borg. De zalen zijn eeuwenoud, maar voorzien van alle moderne faciliteiten. Leuk om er een dag aan vast te plakken om de omgeving te verkennen of voor wat extra vergaderuren. Overnachten kan in een van de twee slaapzalen of bij de bed & breakfast op het prachtige borgterrein.

Bekijk de mogelijkheden bij Allersmaborg3. Vergaderen bij Hanze Plaza in Groningen

Nu we toch in Groningen zijn, bekijken we ook even het moderne vergader- en congrescentrum Hanze Plaza in de stad Groningen. Met zalen van 51m2 tot 225m2, heeft deze locatie altijd de geschikte vergaderzaal voor grote en kleine besprekingen. De bereikbaarheid voor auto en OV is uitstekend, parkeren lekker gratis en de ontvangst altijd gastvrij. Voor goed eten en drinken zorgt Beijk Catering en de medewerkers van Hanze Plaza zetten alles klaar voor een succesvolle meeting.

Plan nu bij Hanze Plaza


4. Vergaderen bij Grand Hotel Karel V in Utrecht

We zakken af naar Utrecht en slaan af bij het Geertebolwerk waar een monumentaal klooster/landgoed in het bruisende centrum van Utrecht staat. Grand Hotel Karel V in Utrecht is een meer dan bijzondere, luxe locatie met authentieke zalen. Van kleine get-togethers tot grote events, bij Karel V kies je uit 13 elegante ruimtes die gegarandeerd zorgen voor een succesvolle bijeenkomst. Extra fijn: uit de keuken komen culinaire heerlijkheden op hoog gastronomisch of bistronomisch niveau waar nog lang over nagepraat zal worden.

Plan een meeting bij Grand Hotel Karel V5. Vergaderen bij MMousse in Amsterdam

Voor nog meer centraal te plannen meetings in een uitzonderlijke omgeving, is MMousse in Amsterdam een schot in de roos. Het MMousse Canal House ligt super centraal aan de Krom Boomssloot, een van de mooiste grachtjes om de hoek van Amsterdam CS. Licht, luchtig, strak, hoge plafonds en een schommel om te zwieren en gedachten de vrije loop te laten, typeren deze vergaderlocatie. Geheel aan te kleden en in te vullen op maat, maar een kant-en-klaar MMousse package met alles d’r op en d’r aan kan ook. Naast het grachtenpand, heeft MMousse een ‘downtown church’ waar je vergadert op de zolder van de Armeense kerk in de Nieuwmarktbuurt met view over onze hoofdstad.

Plan nu een meeting bij MMousse6. Vergaderen bij de IJsfontein in Amsterdam

Nog zo’n unieke vergaderlocatie in Amsterdam: de IJsfontein in de oude Logschool op het Marineterrein. Even wandelen vanaf Amsterdam CS, ontdek je vlakbij het Scheepvaartmuseum moderne ruimtes vol licht, lucht en zen met zicht op het water en NEMO. Gebruik van faciliteiten als wifi en een geluidsinstallatie is altijd standaard inbegrepen en de maritieme sfeer zorgt voor een nieuwe kijk op de zaken.

Ga vergaderen bij de IJsfontein


IJsfontein in Amsterdam


7. Vergaderen bij RTC Offices in Alkmaar

Amsterdam te druk, parkeren te duur of ben je juist op zoek naar een flexwerkplek waar je een paar uur kunt vergaderen met opdrachtgevers? Kijk dan eens bij RTC Offices. Zij hebben sfeervolle vergaderzalen – van 20m2 tot 100m2 – en kleinere ruimtes in kaasstad Alkmaa. Betaalbaar, snel te regelen, perfect om nog even te werken, alle faciliteiten zijn aanwezig en koffie en thee zijn gratis.

Plan een meeting bij RTC Offices


8. Vergaderen bij het Kreatief Pakhuis in Zaandam

Beter dan dit wordt het bijna niet: vergaderen in een historische omgeving van wat ooit de Klene dropfabriek was, met zicht op de molens van de Zaanse Schans. Dat kan bij het Kreatief Pakhuis in Zaandam. Kies uit de Zolder, de Opslag of de Lagedijk, zalen voor 6 tot 75 personen, voor een meeting waarbij spijkers met koppen geslagen worden. Naast uitgebreide catering, heef het Pakhuis creatieve doe-dingen in de aanbieding. Meubels maken? Culinaire hapjes bereiden? Hier vind je die activiteit die je brein op scherp zet voordat de officiële meeting start.

Prik een datum bij het Kreatief Pakhuis9. Vergaderen bij COMM Meetings & Events in Den Haag

Overleggen, brainstormen en strategieën bekendmaken. Waar kan dat beter dan in het COMM - Museum voor Communicatie in Den Haag? Deze vergader- en evenementenlocatie biedt verrassende ruimtes. Zo zijn er verschillende inspirerende vergaderzalen met tips en tools voor succesvolle meetings. Geef een presentatie die impact maakt in een van de grootste Newsrooms van Europa met wandvullend scherm. Uiteraard ontbreekt gastvrijheid, goede koffie en catering (inclusief brainfood menu) niet. Wist je bijvoorbeeld dat de kleur rood in een ruimte perfect is voor een brainstorm? Bij COMM kies jij de kleur! Zoals ze zelf zeggen: ‘We hebben alle elementen in huis voor succesvolle meetings en impactvolle events.’

Neem een kijkje bij Comm10. Vergaderen bij De Bottelroos in Moergestel

In De Bottelroos zetten de drie R’en rust, ruimte en relax de toon. Dit intieme gastenverblijf in hartje natuur van de Oisterwijkse bossen en vennen in Brabant is de plek voor een groepsverblijf tot 15 personen. Om te vergaderen voor een zakelijke bijeenkomst én om te ontspannen. Hardlopen in de bossen? In de ochtend een yogasessie? Alles kan bij deze sfeervolle locatie waar je ongestoord tot de kern komt en ’s avonds niks doet bij de houtkachel of leest aan de lange eettafel.

Alles over vergaderen bij De Bottelroos11. Vergaderen bij Poppodium Grenswerk in Venlo

Een bijeenkomst in het zuiden van het land waar muziek in zit? Check Poppodium Grenswerk in Venlo. Nationale- en internationale artiesten weten hun weg te vinden naar dit concertwalhalla, maar het is ook een bijzondere vergader- en evenementenlocatie. Voor meetings en workshops is de artist lounge zeer geschikt en anders zijn de foyer of het café aanraders. De Zaal waar tot wel 600 personen in kunnen, is ideaal voor grotere evenementen zoals een bedrijfsfeest of medewerkersdag.

Meer over Grenswerk12. Vergaderen aan het water bij More-itz in Drimmelen

Tot slot maken we een stop bij de jachthaven van Drimmelen, net onder Dordrecht, en natuurgebied de Biesbosch om uit te komen bij evenementen- en vergaderlocatie More-Itz. Inspirerend, rustgevend, gastvrij en luxe kenmerken de ruimtes en het pand. Vergaderen, borrelen en eten doe je hier met 10 tot 150 personen. Leuk om te combineren met sloep varen door de Biesbosch, waterskiën Rib boot varen over de rivier.

Meer over vergaderen bij More-itzMisschien vind je deze artikelen ook interessant

Top tips voor inspirerende vergaderlocaties in Nederland

Inspiratie: de 10 leukste tips voor een bedrijfsuitje

Zakelijke lunch? 6 restaurants voor een meeting met een bite

Afspraak plannen? 9 tips om meer uit Datumprikker te halen