Teamuitje organiseren? Backspace Escape Rooms is altijd een goed idee!

  • uitje

Op zoek naar een teamuitje met 100% plezier, teambuilding en avontuur? Neem een kijkje bij Backspace Escape Rooms in hartje Amsterdam! Daar kun je met een groep tot 24 personen de hersenen laten kraken in de vernuftige BlackBox room. Met het Datumprikker-team testten we deze te gekke locatie en regelden en passant een lekkere winactie.

Teamuitje kiezen

S‘Poeh, wat gaan we deze keer doen voor het jaarlijkse personeelsuitje?’ ‘Wordt het een actieve, outdoor trip, een avond borrelen en bowlen of iets cultureels?’ Ieder jaar weer dé hamvraag. De algemene mening: zolang het maar een activiteit is waarin we moeten samenwerken en waaraan iedereen mee kan doen. Al snel valt het woord ‘escape room’. En zo komen we uit bij Backspace Escape Rooms in Amsterdam. Omdat je daar én met een grote groep een uitdagende escape room kunt doen, én de kamer kunt laten aanpassen aan eigen wensen én lekker uit eten kunt gaan – om de hoek – bij de Pizzabakkers.

BlackBox Escape Room met 17 verschillende versies

‘De Black Box is all yours’, vertelde de host van Backspace na een korte uitleg over de escape room waarin de laatste uitvinding van John Jacobs centraal staat. Deze Jacobs heeft een machine ontwikkeld die alle informatie over de wereld, mensen en natuur verzameld. Gevaarlijk dus als dit in handen van de verkeerde persoon valt.

Met ons team kregen wij 75 minuten de tijd om de Black Box te activeren en onze skills als het perfecte team te laten zien. Ben: “Vanaf binnenkomst werden we fijn ontvangen en de host nam zijn tijd om alles rustig uit te leggen. Eenmaal in de kamer, werden we in groepen verdeeld met puzzels en taken en de verantwoordelijkheid om de kamer ‘uit-te-spelen’. Dat maakte het voor mij uniek.”
Lindy voegt toe: “Iedereen in het team had een belangrijke rol, we waren allemaal nodig om tot de oplossing te komen en te kunnen ontsnappen uit de kamer. De samenwerking maakte het bijzonder. Het was ook mooi om te horen hoe gepassioneerd de maker van de kamer was over het samenstellen van de spellen en altijd kijkt hoe iedereen de oplossingen bedenkt. Er is goed nagedacht over verschillende scenario's en de mogelijkheden binnen de kamer. Zo stemt hij per groep en groepsgrootte af wat voor soort spellen je krijgt voorgeschoteld. Hierdoor zijn 17 verschillende versies mogelijk, heel cool!”
Paul: “Erg leuk dat samenwerken zo essentieel is voor het oplossen van de escape room en inderdaad bijzonder hoe flexibel ze de room kunnen aanpassen aan de grootte en de samenstelling van de groep!”

Datumprikker team aan het puzzelen


Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Samenwerking en communicatie bleken inderdaad cruciaal om als team te kunnen ontsnappen en de puzzels op te lossen. Marek: “Ik had niet eerder een escape room gedaan en was enorm verrast. Het was entertaining, je wordt meegezogen in de gecreëerde wereld en gedwongen om problemen op te lossen. Dat moet je samen doen, alleen kom je niet ver.” Dat merkte Mark ook: “Geweldig hoe het de samenwerking bevordert en de slimheid en creativiteit in de puzzels was super!”
Gwenn vond de escape room vooral “spannend door de licht- en geluideffecten”, maar miste wel “het belang van de snelheid”. “Ik wilde graag weten hoe ver we al waren, dat zou het voor mij nog spannender maken.”

Plan nu je uitje naar Backspace


Onze ongezouten mening…

Bij Backspace Escape Rooms Amsterdam beleef je een top teamuitje. Het is ideaal voor groepen tussen 7 en 24 personen en je kunt kiezen uit 5 verschillende escape rooms: Black Box, Mindcrime, Sherlock Holmes, Oriënt Express en de Tijdmachine. Plussen vonden wij de vriendelijke ontvangst, de uitleg, de flexibiliteit in het aanpassen van de kamer en de manier van samenwerken om de code te kunnen kraken. Extra bonuspunten: het is goed bereikbaar, parkeren is geen probleem, in de lounge kun je borrelen en in de omgeving vind je genoeg restaurants.

Datumprikker team ontsnapt


Win een escape room uitje bij Backspace!

We zijn enthousiast, dat is duidelijk. Daarom willen ook jou laten kennismaken met de Backspace Escape Rooms en regelden een lekkere winactie! Backspace geeft een escape room uitje aan twee groepen (van maximaal 8 personen) weg die ieder twee escape rooms mogen spelen met als afsluiter een borrel in de gezellige lounge. Te gek toch?

Doe direct mee met de winactie en maak kans