Tips voor een goede werkplek en kantooromgeving

  • zakelijk

We brengen heel wat uren door op de werkplek. Dus is het niet meer dan logisch om deze – net zoals thuis – gezellig en inspirerend te maken en extra aandacht te besteden aan de kantooromgeving. Datumprikker tipt alvast 6 manieren die helpen om met meer plezier te werken.

Zet een plant op je bureau

Je kunt er al je ellende over uitstorten en er eindeloos tegen praten, maar de kamerplant heeft nog veel meer in zijn mars. Wist je dat planten, en ook bloemen, zorgen voor minder stress, verhoogde creativiteit en blijere gezichten? Daarnaast geven ze de luchtkwaliteit een boost. Duidelijk: in een groene omgeving werk je beter en voel je je prettiger. Dus kies je de Strelitzia, de Calathea of toch een olijfboom als kamergenoot? Deze behoren tot de vijf populairste kamerplanten in 2019 volgens Fleur.nl Deze online plantenspecialist bezorgt snel de mooiste kamerplanten, zo van de kweker op jouw bureau.



Verruil de ‘4 uur Cup-a-Soup’ voor een sapjesboost

Als tussendoortje of oppepper. Een versgeperst sapje tussen de drukke bedrijven door doet wonderen. Enne…netten sinaasappels en komkommers meenemen naar je werk, hoeft niet meer. Sapje doet het werk voor jou. Zij serveren op bestelling gezonde, biologische slowjuice groentesapjes met ingrediënten uit het seizoen. Echte vitaminebommetjes om de verkoudheidjes in de maanden met de R te lijf te gaan. Jij blij, werkgever blij.



Meer werkplezier met een goed beeldscherm

Uren brengen we door achter een laptop of computer. Daarom is de keuze van de hardware waaronder het computerbeeldscherm (ook als extra bij een laptop) zo super belangrijk. Een prettig en rustig beeldscherm van een goed formaat en resolutie helpt bij goed en gezond werken. Is je beeldscherm dik in orde, zorg dan dat je dit onmisbare werkaccessoire recht en op de juiste hoogte plaatst en dat de afstand tussen ogen en scherm ongeveer een armlengte is.

Relax met een massage op je werk

Lekkere knoop in je schouder? Last van een tabletnek? Wissel meetings af met massages. Gewoon op je werk. De MasseerMeneer (of MasseerMevrouw, net wat je prettig vindt) komt naar je toe en vermindert met een stoelmassage de spanning in je lijf. Ook kijken ze en passant naar je werkhouding en wijzen je op verbeterpunten. Dat zorgt voor ontspanning, nieuwe energie en meer werkplezier.



Feestje? Borrelboodschappenlijst!

De hele week hard gewerkt. Nieuwe stippen aan de horizon gezet. Dan verdien je op vrijdagmiddag wel een beloning, lees: een borrel met goede borrelhappen. In de schappen van de Appie vind je genoeg om de boodschappenmand mee te vullen, maar de AH heeft ook slimme borrelpakketten voor 5 of 10 personen die je online bestelt en een handige borrelboodschappenlijst. Zo is een kantoorfuif regelen een fluitje van een cent.



Ga niksen en lummelen in de baas zijn tijd

De productiviteit moet omhoog. We moeten creatiever denken. Efficiënter de dag indelen. Maar wat te denken van niksen, wat lummelen en uit het raam staren? Dat is bewezen goed voor de creativiteit, het opdoen van nieuwe ideeën en een relaxte mind. Daarvoor is het goed om een relaxruimte of loungehoek te hebben om je terug te trekken. Ook een rondje wandelen en frisse lucht opsnuiven terwijl je naar de bomen staart vanaf een bankje, doet goed. Lees De Kunst van het Nietsdoen als inspiratie.

Leuk om te lezen? Misschien is dit ook interessant

Top tips voor inspirerende vergaderlocaties in Nederland

Inspiratie: de 10 leukste tips voor een bedrijfsuitje

Zakelijke lunch? 6 restaurants voor een meeting met een bite

Afspraak plannen? 9 tips om meer uit Datumprikker te halen