Sinterklaasfeest tips en ideeën voor een heerlijk avondje

  • feestdagen

O, kom er eens kijken hoe je een top Sinterklaasavond organiseert en met de eer gaat strijken. Goede tips om nog snel mee te pikken zodat je direct een datum voor het heerlijke avondje kunt prikken. Van chocoladeletter, dichtinspiratie tot origineel cadeau-idee met aaibare vacht, aan alles hebben wij gedacht.

Chocoladeletter of Sinterkaasletter

De Sinterklaasklassieker: een chocoladeletter. Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken op pakjesavond. Letters zijn er in alle soorten, maten en smaken. Lekker en verantwoord – fairtrade – zijn de letterrepen van Tony Chocolonely, maar helemaal een feest – om te zien en te eten – zijn de zelf samen te stellen chocoladeletters van Choc Star. Met de laatste kun je ook iemand per post verrassen! Tot slot tippen we de Sinterkaasletter voor liefhebbers van hartig, deze is onder meer te koop bij de HEMA.O, wat zal ik eens dichten

Een gedicht bij het Sinterklaascadeau is altijd een goed idee en inmiddels traditie. Maar, schrijven kost tijd en is voor veel mensen een crime. Geen paniek! De redding is nabij met Sinterklaasgedichtenmaken.nl Daar kun je gratis een gedicht laten maken via de sinterklaasgedichtengenerator. Op Sinterklaasgedichten.com vind je kant-en-klare teksten. Verwacht geen prijswinnende poëzie, maar het is wel superhandig. Toch zelf aan de slag? Doe inspiratie op met de woorden en gedichten van de Rijmpiet of gebruik het grote Van Dale rijmwoordenboek.

Nog geen avondje gepland? Stel een ultimatum, prik een datum!

Zoete lekkernijen op Sinterklaasavond

Wie zoet is, krijgt nu eenmaal lekkers. En dus moet je voor Sinterklaasavond natuurlijk wel iets met suikers in huis hebben. Zelf bakken kan, maar bestellen is wel zo gemakkelijk. Wat te denken van de vrolijk makende Sinterklaastaart van Greetz? Krijg je browniefans in huis, neem dan een kijkje bij de Sinterklaasbox van Brownies per post met brownies die je zelf versiert. Deze passen heel goed bij deze ‘Dag Sinterklaasje’ thee in de kleur van de mantel van de Sint. Wil je iets alcoholisch, check dan deze Sinterklaascocktails. Pepernotenshot anyone?Direct alles in huis voor het avondje met Pieterbaas? Hop, hop, hop, hop, hop, snel in galop naar de AH’s

Heerlijk datumpje is gekomen. Bestel op ah.nl


Surprise maken

Nog zo’n favoriet Sinterklaas onderdeel: de surprise. Start met een goed idee, verzamel oude schoenendozen, kurken, wc-rollen en pakpapier en ga voor de recyclemodus. Bedenk goed wat past bij de persoon voor wie het cadeau met surprise bedoeld is. Haak aan op een hobby die iemand heeft, iets wat in zijn of haar leven speelt, een gekke verslaving of kenmerkende eigenschap. Laat je creativiteit de vrije loop, plak, knutsel, zaag en bouw dat het een lieve lust is. Op Mamaliefde (ook handig als je schoolgaande kinderen hebt die surprises moeten maken), bij Lady Lemonade en via Instagram @surprisemaken deden wij Sintspiratie op!


De zak van Sinterklaas, Sinterklaas… cadeaus!

De zak van Sinterklaas en zijn Pietermannen moet goed gevuld zijn met de allerleukste en meest originele cadeaus. Boeken voor lettervreters. Avontuurlijke cadeaus voor reizigers. Een lekker geurtje voor goed geparfumeerde feestdagen. Speelgoed dat in de smaak valt, van peuter tot puber. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij Bol.com Ozosnel thuisbezorgd!


Van Amerigo naar alpaca

Helaas overleed het paard van Sinterklaas, Amerigo, in juli op 30-jarige leeftijd. Nu trappelen de paardenvoetjes van Ozosnel, Amerigo’s opvolger. Niet zo snel, maar net zo schimmelwit en iets wolliger is een alpaca. Oké, je kunt er niet op rijden, maar wel gezellig mee wandelen. Bij Alpacas Zeeland om precies te zijn. Onder begeleiding sjok je met Arenda of Alpha over een fraai landgoed om te eindigen met een high tea. Leuk om te doen, te krijgen én te geven.


Sinterklaasliedjes zingen

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie tikt daar zachtjes tegen het raam? Of: rommeldebommel wat een gestommel. Ken je klassiekers en zing luidkeels mee met de Sinterklaaslijst van Spotify of koop Sinterklaasmuziek op een cd.

Neem over het avondje een besluit. Gooi er nu een datumprikker uit!

Sint en Piet huren

Maak het Sinterklaasfeest compleet en vraag de Sint en zijn Pieten om langs te komen. Inclusief strooigoed, de roe, flink gebonk op de deur en verhalen uit het grote Sinterklaasboek. Deze hulpsinterklazen ?? zijn door heel Nederland in te huren en snel te vinden via de bekende zoekmachine.


Tot slot: geef aan kinderen die geen cadeaus krijgen

Eigenlijk het allermooiste cadeau: een kind blij maken dat niet vanzelfsprekend een presentje in zijn of haar schoen krijgt. Misschien sta je er niet bij stil, maar er zijn in Nederland tienduizenden kinderen die geen pakjesavond vieren. Onder meer Nationaal Fonds Kinderhulp wil daar iets aan doen met Actie Pepernoot. Zij hopen 80.000 kinderen een mooie avond te bezorgen. Of lever nieuw of goed, gebruikt speelgoed in bij een van de vele Voedselbanken in Nederland die pakketjes verzamelen voor gezinnen die het goed kunnen gebruiken.


Meer inspiratie & tips

Verjaardag vieren? Doe het in stijl met deze tips

10 top escape rooms in Nederland waar je nog lang over napraat

Bedankjes: 10 leuke ideeën als je iemand wilt bedanken

Afspraak plannen? 9 tips om meer uit Datumprikker te halen