Oud en Nieuw 2019-2020: van de leukste NYE-feesten tot Nieuwjaarsduiken

  • feestdagen

Oliebollen, de leukste feesten, Nieuwjaarsduiken en anti-katerontbijtjes. Met deze ideeën voor Oud en Nieuw sluit je het jaar in stijl af en begin je 2020 meer dan goed. Datumprikker wenst je alvast een geweldig nieuw jaar met mooie momenten en inspirerende afspraken!

Op 31 december 2019

Eet oliebollen

De oliebol is de Oudjaar-klassieker bij uitstek. De gefrituurde deegballen gaan op en rondom Oud en Nieuw als zoete broodjes over de toonbank. Bloem, melk, gist, rozijnen en krenten en goede olie zijn de ingrediënten voor de Nederlandse eindejaarssnack. Zelf oliebollen maken is het allerlekkerste en de geur in huis hoort echt bij de laatste dag van het jaar. Maar online bestellen via onder meer de Oliebollenkoerier of Oliebol4u kan ook en uiteraard vind je overal oliebollenkramen en bakkers die oliebollen verkopen.



Kijk naar het nationale vuurwerk 2019

Vuurwerk hoort traditioneel gezien bij Oud en Nieuw. Zelf vuurwerk afsteken kan en mag op 31 december vanaf 18.00 uur 's avonds tot 1 januari 02.00 uur 's nachts. Handiger, veiliger en goedkoper is naar een mooi, georganiseerd vuurwerk kijken. Zoals bij het Nationale Vuurwerk in Rotterdam op de Erasmusbrug. Volgens de organisatie ‘de grootste, meest indrukwekkende en spectaculaire vuurwerkshow van Nederland’. Exact om 00.00 uur barst het spektakel los.



Vier vuurwerkvrij Oud en Nieuw

Grondbloemen, vuurpijlen, cakes. Knallend het oude jaar uitluiden. Voor sommigen even het paradijs op aarde. Voor anderen een crime. Vuurwerkvrij, klinkt dat als muziek in jouw oren? Steeds meer hotels, B&B’s en vakantieparken bieden een vuurwerkvrij verblijf aan. Kijk bij deze accommodaties waar geen kruitdampen voorkomen als je zin hebt in een rustige Oud en Nieuw buitenshuis.

Regel een ticket voor een van de Oud en Nieuw feesten

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Zo heeft Amsterdam een uitgebreid aanbod voor alle smaken. Van de beats van Awakenings in de Gashouder, de stille disco van HUSH tot het super leuke NYE-feest bij Pacific. In Utrecht kun je losgaan bij het NYE Festival in Tivoli, in Rotterdam is Wild, Wilder, Weelde een aanrader, voor Den Haag tippen we de rooftop party bij Blyenberg en in Groningen zet je de boel op z’n kop bij Huize Maas met ‘Happy Feelings – terug naar de tijd van toen’. Vrijwel alle feesten staan op DJGuide.



Naar het Pacific NYE feest in Amsterdam

Ga de boot in met Oud en Nieuw

Oud en Nieuw vieren op het water is ook een leuk idee. P&O Ferries organiseert al jaren Oud en Nieuw mini-cruises waarbij je door Rotterdam by night vaart en aanmeert bij de Erasmusbrug voor het vuurwerk. Natuurlijk ontbreken disco, cocktails, diners, entertainment en oliebollen niet. Of kies voor de legendarische Supperclub Cruise vanaf pier 14 achter Amsterdam CS voor een chique feestje op het IJ.



Op 1 januari 2020

Doe mee met een Nieuwjaarsduik

Het nieuwe jaar is daar. Tijd voor een Nieuwjaarsduik! Een bekende is de duik in Scheveningen bij de Pier waar duizenden mensen aan meedoen. Houd er rekening mee dat je je om 10.30 uur moet inschrijven om de Noordzee in te mogen duiken. Er zijn ook leuke Nieuwjaarsduiken in onder meer Zandvoort, Noordwijk, Wijk aan Zee, Vlissingen en op de Waddeneilanden. Plons je liever met je blote bast in een meer op de eerste dag van 2020? Brasserie Buitenhuis organiseert wederom de Nieuwjaarsduik in het Valkenburgse meer met warme chocolademelk toe. Check snel alle nieuwjaarsduiken in Nederland.



Ga voor een anti-katerontbijt of brunch

Zorg dat het Oud en Nieuw feestje waar je nog lang over napraat, goed afsluit met een anti-katerontbijt of stevige brunch. Zo serveert De Rechtbank in Utrecht mimosa’s en Bloody Mary’s van 09.00 tot 12.00 uur. En eet je de allerlekkerste omelet en eiergerechten bij Omelegg in Amsterdam, zij beloven steevast de ‘best breakfast eggsperience’. Of misschien voeg je liever wat gezonde avocadovetten toe die in de prachtige gerechten bij de Avocado Show zijn verwerkt, dit bijzondere restaurant is op Nieuwjaarsdag vanaf 13.00 uur geopend. Blijf je lekker thuis, dan vind je hier enkele, gezonde recepten om die spijker uit je hoofd te halen of te laten.



Help met het Nieuwjaarsvegen

Leuk, al die feestjes en dat vuurwerk. Maar het levert naast een hoop gezelligheid veel troep en afval op. Begin het nieuwe jaar daarom goed en mee aan het Nieuwjaarsvegen in de gemeente waar je woont. Bekijk wat jij kunt doen.



Plan alvast een nieuwjaarsuitje

Een heel nieuw jaar ligt voor je. 365 dagen de tijd om de leukste plannen te bedenken én uit te voeren. Begin bijvoorbeeld met een rondje racen of lasergamen bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk met vrienden of collega’s. Of organiseer bij Pacific in Amsterdam een nieuwjaarsborrel, diner of dansavond (iedere vrijdag een daverende Disco Pacifico tot 04.00 uur). Deze all-day hotspot is geopend voor lunch, diner en feest.



Prik nu een datum voor een race uitje

Misschien wil je dit ook lezen

10 top escape rooms in Nederland waar je nog lang over napraat

Bedankjes: 10 leuke ideeën als je iemand wilt bedanken

Afspraak plannen? 9 tips om meer uit Datumprikker te halen