8 toffe vriendinnenuitjes waar je nog lang over napraat

  • uitje

Hoogste tijd voor een vriendinnenuitje? Komt goed uit, want Datumprikker heeft 8 te gekke uitjes voor je verzameld voor een vriendinnendag waar je u tegen zegt. Ga je trouwen met je beste vriendinnen, zet je kunstig keramiek met stip op 1, kies je voor gezonde bibbertherapie of leer je bonbons maken? Neem je vriendinnen mee op sleeptouw en have fun!

1. Mooiste-dag-van-je-leven vriendinnenuitje: Brides4fun

De mooiste dag van je leven? Die organiseer je samen met je vriendinnen! Of je nu 20, 30 of 60 jaar bent, hoe leuk is het om naar hartenlust trouwjurken te passen en samen te proosten op jullie ‘trouwdag’ met een: ‘ja, ik wil!’. Brides4fun in Den Haag regelt dit fun-uitje voor je. Inclusief bijpassende bubbels en lekkere hapjes. Want, zeg eens eerlijk, waarom zou een bruidsjurk alleen voor een aanstaande bruid zijn? Je kiest uit de mooiste jurken in alle soorten en maten, of je nu groot of klein bent, een maatje meer of minder hebt, iedereen is een stralende bruid bij Brides4fun. Verheug je op 100% plezier en hilarische momenten zodra iedereen de kleedkamer uitstapt. Als herinnering krijg je een vrolijkmakende fotostrip mee naar huis. Goed om te weten: een middagje Brides4fun valt ook in de smaak als vrijgezellenfeestje, bedrijfsuitje en familie-uitje.



Prik nu een datum voor een Brides4fun uitje

2. Creatief en mindful vriendinnenuitje: Stipstijl workshop

Tijdens een campertrip door Australië raakte Nienke van der Zwan gefascineerd door Aboriginal-stipkunst. Het was dé inspiratiebron voor haar geweldige Stipstijl-workshops waarmee je keramiek bestipt en omtovert tot een waar kunstwerk. Nienke geeft duidelijke uitleg, zodat je daarna zelf aan de slag kunt om borden en kopjes met de hand te beschilderen. Extra leuk om samen met een groep vriendinnen een middag of avond te stippen voor de nodige me time! De workshops voor beginners en gevorderden vind je kriskras door Nederland (en zelfs in Spanje) en zijn inclusief drinken en iets lekkers en een goodiebag. Volgens Nienke ga je zeker met een tof bordje en misschien wel met een nieuwe hobby naar huis.



3. Koud en supergezond vriendinnenuitje: FREEZLAB

Een reis met je vriendinnen richting Spitsbergen of de Noordpool is niet nodig om jullie warme band te koesteren en extreme kou te ervaren voor een boost van lichaam en geest. Zet simpelweg koers naar Freezlab in Amsterdam en ervaar de kracht van kou met Cryotherapie. Niets engs, je stapt ‘gewoon’ drie minuten lang in een Whole Body Cryo cabine die een temperatuur heeft van een whopping -110 ºC. Alleen al de ervaring is bijzonder, gaat allerhande klachten te lijf, verbetert je immuunsysteem en je gaat er beter uitzien. Voor een versterkend vriendinnenuitje!



4. Make-up vriendinnenuitje: VisagieWorkshops

‘Wij willen niets liever dan jou laten stralen’, is het motto van VisagieWorkshops.nl Hun populaire beautyworkshops zijn perfect voor een vriendinnendag en worden door heel Nederland gegeven, thuis of op een andere, gewenste locatie. Er is immers niets leukers dan samen poederen, uitgebreid make-uppen en je haar laten stylen! Beautyspecialisten leren je de fijne opmaakkneepjes, vertellen welke kleuren goed bij je passen en geven mooie make-overs. Op zo’n manier dat je er thuis ook goed mee uit de voeten kunt. Afhankelijk van het type workshop staat een compleet team van visagistes, haarstylistes, nagelstylisten en masseurs voor je klaar. Stuk voor stuk beautypro’s met een passie voor hun vak!



Leg een datum vast voor een mooimaakdag

5. Zoet vriendinnenuitje: Chocolaterie Pierre

Wist je dat Haarlem een van de leukste shopsteden van Nederland is? Je vindt er keur aan originele winkels, boetieks en ambachtelijke makers. Zoals Chocolaterie Pierre, hun bonbons en ijs zijn een begrip in de stad! Lekker om samen met vriendinnen te proeven, te kopen en nog beter: zelf te leren maken tijdens een chocoladeworkshop. In de 2,5 uur durende workshop leer je iets over Pierre’s geschiedenis en ga je aan de slag met bonbons, pindarotsjes of studentenflikken. Er zijn georganiseerde workshops voor zoetekauwen, maar een workshop op maat met een groep vriendinnen is ook mogelijk. Om je vingers bij af te likken, in Haarlem en Hillegom.



6. Verrassend vriendinnenuitje: srprs.me

Weg met alles van tevoren plannen en tot in detail uitstippelen! Waarom niet eens spontaan op reis met bestemming onbekend? Voor een compleet verrassend uitje vol onvermoede wendingen. Als jij en je vriendinnen dat wel zien zitten, neem dan vooral een kijkje bij sprs.me Zij organiseren citytrips, treinreizen en roadtrips met eigen auto waarbij je niet weet wat je te wachten staat, waar je landt of ’s nachts slaapt. Oké, je moet wel een beetje aangeven wat bij je past en of je een stadsmens, luxedier of outdoor type bent. Geheel op de bonnefooi eropuit met je vriendinnen, hoe cool en spannend is dat? Check-in bij sprs.me



7. Fashionable uitje: High Tea bij Tassenmuseum Hendrikje

What every girl wants: de Chanel flap bag of de iconische Birkin bag van Hermès. Tja, vrouwen en tassen, dat is wel een ding. In het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje weten ze dat als geen ander. Een ideaal vriendinnenuitje waar je tassengeschiedenis leert kennen, je vergaapt aan duizenden tassenexemplaren en als klap op de vuurpijl een Fashion High Tea boekt. Kijk op www.tassenmuseum.nl voor meer informatie.



Alle vriendinnen verzamelen! Prik een datum

8. Stil stadsuitje: Silent disco stadstour

De Silent Disco ken je misschien wel, maar wat te denken van een Silent Disco Citytour? Daarmee leer je al dansend en zingend lovely Leiden kennen. Van een warming-up met Nederlands bekendste dj Armin van Buuren tot swingende Leidse muziek op je koptelefoon. Een uur lang swing je met je vriendinnen van plek naar plek en ontdek je alle bezienswaardigheden in de studentenstad. Met onderweg een welverdiende koffie- of Leidse kaaspauze. De rondleiding met gids start in de Hortus Botanicus van Leiden en is vanaf 8 personen te boeken.



Meer inspiratie & tips:

Verjaardag vieren? Doe het in stijl met deze tips

4 topideeën voor een weekendje weg in Nederland

Top 7 niet te missen Escape Rooms in Nederland

Top 8 beste wellnessresorts in Nederland

Afspraak plannen? Tips om meer uit Datumprikker te halen