Unique Surprises: Jeroen bedenkt verrassingen waar je nog lang over napraat

  • samen

Mensen écht verrassen en op een unieke manier raken. Jeroen Kroon van Diest bedenkt en organiseert met Unique Surprises buitengewone belevenissen. Zoals een A-capella flashmob op Blue Monday in een bedrijfsrestaurant en tromgeroffel… verrassingsweekenden (die je kunt winnen!) van Datumprikker. Daar willen wij meer van weten, daarom: vier vragen aan dé Mister Surprise van Nederland!Verrassen. Verbazen. Overrompelen. Jij hebt er je werk van gemaakt?

“Voor vrienden, collega’s, in relaties. Altijd al bedacht ik bijzondere momenten en kwam ik met creatieve oplossingen die iedereen verrasten. Op zoek naar mijn droombaan, vroeg mijn coach mij: ‘Wat doe je nou het allerliefste?’ Zonder nadenken, antwoordde ik: ‘Verrassen!’. Toen ik las dat iemand die in de ICT werkte, van stoepkrijten zijn werk maakte, dacht ik: ‘Als hij kan leven van stoepkrijten, dan kan ik dat ook van verrassingen. Twee jaar geleden volgde ik mijn hart en liet de veilige route met een vaste baan achter me.”

Nu kloppen bedrijven en particulieren op je deur met verrassingsverzoeken?

“Kleine opdrachten, grootse wensen, alles komt voorbij. Zo laat ik mijn creatieve brein nu los op de verrassingsweekenden voor Datumprikker en ligt er een verzoek van een bedrijf dat hun klanten wil verrassen met een anders-dan-andere opening plus belevingstour door het pand. Een paar weken geleden organiseerde ik een flashmob met een A-capellagroep die een bedrijfsrestaurant op Blue Monday op stelten zette. De dag was daardoor een stuk minder somber. Ik wil mensen raken met een lach en een traan.”

Verrassen en de juiste snaar raken doe je ook voor particulieren?

“Zeker. Laatst belde een man die zijn vrouw en gezin wilde verrassen met iets heel origineels in hun nieuwe huis en -woonplaats. De zoon bleek dol op de brandweer, dus regelde ik een rit in de brandweerauto die eindigde met een verrassingsdiner thuis. Maar, het kan ook gaan om een verjaardag of jubileum. Overigens werk ik samen met geweldige partners; ik bleek na mijn sprong in het ondernemersdiepe een veel groter netwerk te hebben dan ik dacht.”Enne… als wij met het Datumprikker-team naar de maan willen met een raket, regel je dat?

“Als dat mogelijk is en geld geen bezwaar is, dan ga ik dat regelen. Bijna niets is onmogelijk weet ik inmiddels. Maar, misschien kom ik wel met een subliem, nog veel verrassender idee. Mijn doel met Unique Surprises is dat iedere Nederlander zich écht speciaal voelt. Een bijzonder moment is het mooiste cadeau dat je kunt geven.”

Kijk op Unique Surprises en laat je verrassen!