Weekendje weg: top 7 leukste tips

  • samen

Zin in een weekendje weg aan zee, een weekend in een Europese stad of liever een staycation weekend in de Nederlandse natuur? Doe inspiratie op met deze 7 ideeën die wij voor je hebben verzameld. Om direct je biezen te pakken of om op een later moment te plannen.

1.Romantisch weekendje weg in Groningen

Er gaat niets boven Groningen, toch? Dus als je er met z’n tweeën tussenuit wilt voor rust, ruimte en relax, dan is de keuze voor deze provincie snel gemaakt. Wij speurden AirBnB af en ontdekten een stel piekfijne slaapadresjes op het rustige platteland. Wat te denken van overnachten in een Bubble in Luddeweer waarbij je samen naar de eindeloze sterrenhemel staart? Of boek het sfeervolle tiny house bij de markante Wilhelmina molen niet ver van Lauwersoog inclusief heerlijke tuin! Combineer dit romantische avontuur met een of meer dagen in de stad Groningen. Daar zetten de Martinitoren, het Groninger Forum, shoppen in de Folkingestraat, het Groninger Museum en de enige echte ‘aaierbal’ de toon. Deze traditionele snack, waarin je een heel of half ei met ragout treft, eet je onder meer bij Restaria Zuid aan de Verlengde Hereweg die in 2019 de Eierbaltest won.


2. Weekendje weg in de natuur op de Veluwe

Onbetwist een van de mooiste streken van Nederland: de Veluwe. Voor als je toe bent aan een flinke dosis natuur in Nationaal Park de Hoge Veluwe, kunst wilt kijken in het Kröller-Müller Museum of Kootwijkerzand, het grootste stuifzandgebied van West-Europa, wilt ontdekken. Kootwijkerzand ligt in het hart van de Veluwe en is een mengeling van bloeiende heidevelden en zandvlaktes. Grote trekpleister is het zendstation van weleer: Radio Kootwijk. Een fotogenieke plek met een boeiend verleden. Vanuit dit zendstation werd destijds radiotelegrafisch contact onderhouden met Nederlands-Indië. Bij de natuur hoort een duurzame overnachting en dus tippen we het wikkelhouse bij Stayokay in Apeldoorn. Dit stijlvolle huisje in het bos is gemaakt van gerecycled karton en heeft alles wat je wenst voor een weekendje weg (Aupingbed!, WiFi!, keuken!). Bonus: bij Stayokay huur je ook fietsen om de omgeving te verkennen.


3. Weekendje weg met kinderen in leuke kinderhotels!

Kies je voor het All Inclusive viersterrenhotel De Bonte Wever met veel vertier waaronder een subtropisch zwem- en saunaparadijs in de Drentse natuur? Of zet je koers richting Mierlo om het pas gerestylede viersterrenhotel HUP met lekker zwembad aan een nadere test te onderwerpen? Bekijk het op je gemak bij Lekkerwegtips.nl dat deze en 14 andere kinderhotels heeft verzameld die perfect zijn voor een weekendje weg met het hele gezin. In Nederland en net over de grens zodat het weekendje weg snel kan starten. Geloof ons: niet alleen de kinderen vermaken zich opperbest in de geselecteerde hotels, ook voor ouders is dit weekendje weg een beloning.


4. Weekendje weg in Brabant met bevers en de Efteling

Voor een safari en het spotten van giraffes, neushoorns en zebra’s hoef je niet ver te reizen. Ga op avontuur in Safaripark Beekse Bergen in mooi Brabant, met de eigen auto of per safaribus en je staat oog in oog met meer dan 150 diersoorten. Extra bijzonder: je kunt ook slapen tussen de wilde dieren in het Safari Resort Beekse Bergen. Met comfortabele lodges, luxe boomhutten en safaritenten in hartje natuur. Natuurlijk plak je er een dagje Efteling aan vast om de gilfactor te testen. Om vervolgens weer de natuur op te zoeken van Nationaal Park Loonsche en Drunese Duinen waar reeën, roofvogels en dassen zich thuis voelen. Perfect voor een fikse wandeling of fietstocht. Dat geldt ook voor Nationaal Park de Biesbosch, een zoetwaterdelta met riviertjes en beken die uitnodigen voor een avontuurlijke kanotocht op zoek naar de meer dan 300 bevers die er wonen.


Prik nu een datum voor de Efteling

5. Last minute weekendje kamperen

Na de intrede van corona, wereldwijde lockdowns en het wennen aan mondkapjes, ben je toe aan vrijheid, verblijven in de buitenlucht, creativiteit, wilde natuur en strandjes. Precies dat biedt de tijdelijke camping Kallumaan in Kraggenburg in de Noordoostpolder in recreatiegebied Netl de Wildste Tuin. Zelf noemen ze dit het mooiste, onontdekte stukje natuur in Nederland. Daar zetten ze romantische hutjes, tipi’s en safaritenten voor je neer, alles ingericht en geplaatst volgens de laatste RIVM-richtlijnen. Het is last minute, want de camping is er maar tot en met 31 augustus en er zijn nog een paar plekjes vrij in de laatste week.


6. Weekendje weg aan zee in een strandhuisje

Altijd goed: een paar dagen uitwaaien aan de kust en op de Nederlandse stranden. Nog beter is wakker worden op het strand met een frisse ochtendduik in de zee. Dat kan in een van de vele strandhuisjes. Zo vind je 20 charmante, luxe ingerichte strandhuisjes in Kijkduin bij dynamisch Den Haag en staan er sinds deze zomer in Zandvoort drie, door vtwonen ingerichte Ajuma strandkamers te blinken in de zon. Je kiest fraai ingerichte mini-huisjes liggen naast strandpaviljoen Ajuma waar je – als je wilt – aanschuift voor ontbijt, lunch of diner. Uiteraard gelden overal de RIVM-regels, kun je contactloos inchecken en zit er meer dan voldoende ruimte tussen de huisjes.


7. Weekendje weg in Europa

Een paar dagen Berlijn, Parijs, Kopenhagen, Valencia of een andere Europese stad is een lekker vooruitzicht. Zo’n weekendje weg is in een mum van tijd gevuld met bezienswaardigheden, goed eten en drinken, shoppen en actief de omgeving verkennen. Na een dag sightseeing is het heel relaxt om in je hotel je favoriete films en series te bekijken. Houd er dan rekening mee dat dit vanuit het buitenland niet altijd kan en dat internetstreams niet altijd werken. Handige tip: via VPN kunnen geografische blokkades omzeild worden. Gebruik bijvoorbeeld NordVPN, zij scoren steevast hoog in de reviews en worden veel in het buitenland gebruikt zodat je goed en veilig kunt Netflixen.


Bekijk altijd het actuele reisadvies

Het coronavirus zorgt ervoor dat de werkelijkheid en dus de reismogelijkheden snel kunnen veranderen. Check daarom altijd de reisadviezen op Nederlandwereldwijd.nl voor reizen en op vakantie gaan. En bel eventueel de accommodatie waar je naartoe wilt voor de lokale situatie en de regels die zij hanteren.