Afspraak met RSVP geeft overzicht aanwezigen

  • datumprikker

De datum voor een afspraak is geprikt, maar wie komen er eigenlijk? Datumprikkers afspraaktype RSVP lost dit in no time op. Super handig als je afspreekt met meerdere personen voor verjaardagen, feesten, BBQ’s, spelavonden, sportafspraken en trainingen.

RSVP bij verjaardagen en feesten

Waar is dat feestje, hier is dat feestje! De datum waarop je iets gaat vieren is bekend, de plannen staan in de steigers. Maar met hoeveel personen moet je rekening houden en welke boodschappen moet je kopen? Met RSVP, Répondez s'il vous plaît, kom je te weten wie aan- of afwezig zijn en weet je hoeveel personen van de partij zullen zijn. Iedereen kan zijn of haar aanwezigheid aangeven bij de al geprikte datum/tijd met ‘ja’, ‘misschien’ of ‘nee’.

Gebruik nu de RSVP

RSVP gebruiken voor sporten en trainingen

Voetbaltrainingen staan weer gepland, wedstrijden en competities starten weer. Natuurlijk wil je dan weten wie wel of niet aanwezig zullen zijn. Als organisator van een afspraak geef je één of meerdere data/tijden op; deze worden niet meer geprikt of bevestigd. Deelnemers kunnen nu per datum/tijd hun aanwezigheid opgeven. Zo weet je waarmee je rekening moet houden en kun je bijvoorbeeld invallers voor wedstrijden regelen als dat nodig is. Je vinkt RSVP aan bij het eerste invulveld ‘Wat’.

Afspreken met vrienden of familie thuis en corona

Altijd leuk een feest of verjaardag. Maar, hoeveel mensen mag je uitnodigen in coronatijd? De geldende regel vanaf 6 augustus 2020 is: ontvang maximaal 6 personen extra in huis. Dat geldt voor binnen in huis, op het balkon en in de tuin. Daarbij tellen kinderen tot en met 12 jaar niet mee. Zorg er ook voor dat mensen altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren en de hygiënemaatregelen kunnen naleven.

Voor sporten en trainingen gelden andere maatregelen, bekijk ze hier.

Ruim 42 uur vrije tijd in de week

Wist je trouwens dat Nederlanders gemiddeld ruim 42 uur vrije tijd in de week hebben? Dat blijkt uit de laatste cijfers (2016) van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Daarvan zijn zeker 8 uur voor sociale contacten, 1 uur en 45 minuten voor sporten en ruim 14 uur vullen we in met hobby’s, het maken van uitstapjes en relaxen. Stuk voor stuk elementen waarvoor het maken van afspraken vaak nodig en handig is.

Daarom nog even Datumprikkers afspraaktypes op een rij:

  1. Datumprikker: data/tijden prikken voor een gehele groep.
  2. Rooster: personen inplannen per datum/tijd.
  3. RSVP: aanwezigheid vragen voor bepaalde data/tijden.
  4. Inschrijving: personen laten reserveren voor bepaalde data/tijden.


Lees meer over afspraaktypes en check altijd actuele COVID-19 informatie van de Rijksoverheid als je afspreekt.

Gebruik nu de RSVP