Sinterklaas 2020: pakjesavond thuis

  • feestdagen

Dat had de Sint vorig jaar niet kunnen vermoeden. Dat wij hem en elkaar voor een virus moeten behoeden. Sinterklaas 2020 vieren we daarom in kleiner gezelschap en op afstand. We bestellen Sintcadeaus in de webshop en gaan thuis uit eten in het hele land. Met deze uit- en thuistips pakken we corona aan en kan de Sint zijn mannetje staan!

Hij komt, hij komt….die lieve, goede Sint. Sinterklaas is vanaf zaterdag 14 november 2020 in het land. Waar de stoomboot aanmeert en de Goedheiligman aan land komt, is dit jaar geheim en publiek mag er niet bij zijn. In het Sinterklaasjournaal duikt de plaatsnaam Zwalk op. Als je kinderen hebt of zelf in de Sint-stemming wilt komen, de intocht in deze met raadselen omgeven plaats is vanaf 12.00 uur te zien op NPO3. Zodra de beste man met zijn stoomboot uit Madrid is aangekomen, kunnen de voorpret en de voorbereidingen beginnen.

Voorbereidingen Sinterklaasavond

Van pepernoot tot schoencadeau thuisbezorgd

Pepernoten, chocoladeletters, schoencadeaus, borrelhappen en spelletjes voor ’t heerlijke avondje. De Appie zou de Appie niet zijn, als ze niet al het lekkere voor Sinterklaas en de beste Sinterklaas-gear op een pagina voor je hadden verzameld. Bekijk het complete Sinterklaasassortiment.


Sinterhaas om van te smullen

Sinterhaas, wie kent hem niet?! De Sinterhaas van Jamin is een uit de hand gelopen en uitgestelde 1 aprilgrap. Door de coronalockdown stonden duizenden paashazen eenzaam in de Jamin-winkels. Als grap maakte de winkelketen er sinterklaasjes van wat zo in de smaak viel dat er nu heuse Sinterhazen te koop zijn. ‘Als je dacht dat 2020 niet gekker kon… het kan echt’, aldus Jamin. Bestel de Sinterhaas online, op te halen in de winkel.


Video van Sint

Dit jaar extra leuk voor thuis om samen met de kinderen naar te kijken: de Video van Sint. Een persoonlijk videobericht van Sinterklaas die je zelf samenstelt met namen, gebeurtenissen en weetjes over de ontvanger.


Skypen met Sinterklaas

Pakjesavond vier je veilig thuis en dus gaat een bezoek van de Sint dit jaar digitaal. Zo kun je Skypen met Sinterklaas. Vanuit zijn kasteel spreek je 10 of 20 minuten met de gulle gever.

Cadeautips Sinterklaas 2020

Thuis fitnessen

Werken aan een fit lijf en gezond eten is belangrijker dan ooit. Zoek een Sintcadeau daarom in de gezondheids- en sporthoek. Neem de fitheidspakketten van VirtuFit voor fitness in eigen huis. In de pakketten zit allerhande sportgear; van springtouw, gymbal tot yogamat. Onder meer te koop bij Bol.com inclusief trainingsschema.

Open met Datumprikker online de zak van Sinterklaas en zijn Pieterbaas

Kookboek om thuis lekker te koken

Nu we vaker thuis zijn, hebben we meer tijd om te koken. Dus is een kookboek in de zak van Sinterklaas een goed idee. Het liefst met eenvoudige recepten voor de dagelijkse kost. Precies dat heeft Yvette van Boven met het kookboek Home Made Basics voor elkaar gekregen. Ze won er Het Gouden Kookboek 2020 mee, het beste Nederlandstalige kookboek van het jaar.


Koffiepakket en goed doen

De koffiemomenten met collega’s zijn schaars dit jaar. Geef daarom heerlijke koffie om het gemis een beetje goed te maken. Zo heeft Moyee Coffee heerlijke, fairtrade bonenkoffie uit Ethiopië en niet te versmaden chocoladerepen. Met de aankoop van een koffiepakket steun je ook nog de koffieboeren.


Mondkapje met eigen ontwerp

Het meest opvallende en meest onverwachte accessoire van 2020 is zonder twijfel het mondkapje. Met de mondkapjesplicht in zicht, komt dit als zeer nuttig Sintcadeau in beeld. Als je dan toch een draagt, dan maar beter een originele. Zo bedruk je stoffen mondkapjes met je eigen ontwerp – naam, logo of foto – bij de Fotofabriek. Wasbaar, herbruikbaar en duurzaam voor persoonlijk niet-medisch gebruik.


Theater- of bioscoopbon voor een avond plezier

Zorg dat de Sint niet aan de (dichte) theaterdeuren en bioscoopzalen voorbijrijdt en bestel online een Theaterbon of Nationale Bioscoopbon. Zodat de ontvanger straks weer met veel plezier een voorstelling of film kan zien. Voor de bonnen, die werken als een pinpas, bepaal je zelf het bedrag. Voor andere giftcards kijk je op gifty.nl.

Thuis uit eten

Maak er een onvergetelijke Sinterklaasavond van en bestel eten bij je favoriete restaurant. Om thuis uit eten te gaan. Vrijwel alle restaurants en eetcafés zijn overgestapt op take away of bezorgen bij je thuis. Zo kun je kijken bij de lokale restaurants in de buurt, bij Uber Eats, Thuisbezorgd.nl of bij de toprestaurants op Thuisuiteten.nl.


Ga met Datumprikker digitaal en eet samen online een maal

Regels Sinterklaas en corona

Bij de voorbereiding voor de Sinterklaasavond en op de avond zelf is het belangrijk je aan de geldende coronaregels te houden. Aangeraden wordt Sinterklaas met het eigen gezin of in een klein gezelschap te vieren. Daarbij houd je rekening met het maximaal aantal volwassenen binnen en buiten. Doe Sinterklaasinkopen op je gemak op minder drukke tijden of online en vermijd drukke plekken. Bekijk altijd het actuele advies van de Rijksoverheid.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Top 10 tips voor een etentje thuis

15 tips voor thuiswerken vanwege het coronavirus

Weekendje weg: top 7 leukste tips (als het weer mag)

Unique Surprises: Jeroen bedenkt verrassingen waar je nog lang over napraat