Kerstmis 2020: 10 tips voor coronaproof feestdagen

  • feestdagen

Kerst 2020 wordt anders dan anders, maar met een beetje creativiteit en wat water bij de wijn worden het zeker bijzondere feestdagen. Smeer de kerstactiviteiten uit en verdeel familie en vrienden over meerdere kerstmomenten en vakantiedagen. Maak er samen een vrolijk en coronaproof feest van met deze kersttips voor uit en thuis!

Kerstkleding en kersthaar in de plooi

Wist je dat er een heus coronawoordenboek aan het ontstaan is en dat het woord coronaverslonzing daarin staat? Iedere dag jezelf in je oude kloffie hijsen en snel een kloddertje gel in je haar en klaar is Kees, toch? Pak met Kerstmis uit en trek wat glitter, glamour en kleur uit de kast. Of gooi er wat humor in en koop een foute kersttrui. Ga nog even naar de kapper en zorg dat je kersthaar goed zit om fris en fruitig aan het kerstdiner te verschijnen.

Foute Kersttruiendag op 11 december 2020

Als je dan toch een foute kersttrui hebt aangeschaft, draag deze dan alvast samen met collega’s of vrienden op vrijdag 11 december op Foute Kersttruiendag. Dat is niet alleen leuk, maar je kunt samen ook geld inzamelen voor Save the Children voor kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen. Je moet alleen een virtuele tafel aanmaken en iedereen uitnodigen met de vraag om een bordje te kopen voor 10 euro. Alle informatie op Save the Children zet een bordje bij.

Maak online een afspraak in je foute kersttrui!

Maak persoonlijke kerstkaarten met Greetz

Een kaartje sturen is nog altijd: ‘kleine moeite, groot plezier’. Helemaal met de feestdagen in dit knotsgekke jaar. Bij Greetz maak je de mooiste kerstkaarten met een persoonlijke boodschap. Of dat nu is voor vrienden en familie of voor zakelijke relaties. De ouderwetse post valt geheid extra in de smaak nu elkaar bezoeken lastiger is. Start op tijd zodat de kaart op het juiste, feestelijke moment op de deurmat valt.


AH, goed idee! Menutips voor Kerstmis

Haal je het gourmetstel van de zolder, wordt het een kerstbuffet met allerhande hapjes en maak je ook nog een uitslaap-proof kerstbrunch? Bij de Albert Heijn-winkels vind je alles voor gezellige kerstdagen, de kerstdiners en kerstontbijtjes inclusief menutips en ideeën voor de kerstversiering.


Spreek een moment af om menutips te delen

Thuis uit eten met lokale horeca

Liever niet zelf koken? Ga thuis uit eten en maak je van je huis een restaurant. Ongetwijfeld heeft jouw favoriete restaurant een take away kerstmenu waaraan je alleen nog een finishing touch moet geven. Steun de horeca en laat daarom thuis iets lekkers bezorgen van de lokale restaurants of websites zoals Thuisuiteten.nl en Cook Like a Chef. Met de laatste tover je Michelinsterrenwaardige gerechten op de kersttafel.


Doe kerstinspiratie voor thuis op

Zo dol als Bas Smit en Nicolette van Dam zullen we het waarschijnlijk niet maken, maar we investeren dit jaar wel extra in de kerstversiering. Klap je de kunstkerstboom van vorig jaar uit of wil je een compleet nieuwe kerstlook voor je huis? Kijk voor inspiratie bij Christmaholic.nl, een blog met werkelijk alles over kerst. Wordt het de ‘Wild Glam’ trend of tover je je huis om tot een Pink Forest?


Stuur een kerstcadeau op: ideeën!

Waar zouden we zijn zonder de pakjesbezorger dit jaar? Gelukkig kunnen we elkaar dankzij de postdiensten verrassen met kerstcadeaus onder de boom. Koop bijvoorbeeld de geinige Thuiswerktrui van Snurk. Of laat een brievenbuscadeau, van bloemen tot een fles wijn, bezorgen via BloomOn. Een andere tip om de horeca te steunen is een bon met een bedrag naar keuze van Dinnergift.nl, om uit eten te gaan zodra dat weer kan.


Korte kerstbreak? Lekkerwegtips.nl!

Uit of thuis met de kerstdagen, that’s the question. Zoveel mogelijk thuis blijven, blijft het advies. Maar, er zijn zeker coronaproof mogelijkheden om eropuit te trekken. Met je gezin naar een vakantiehuis op een van de Landal of Center Parcs vakantieparken bijvoorbeeld. Of wat te denken van een Tiny House of een huisje in hartje natuur waar je met z’n tweeën tot rust komt? Lekkerwegtips.nl verzamelde de 10 leukste kerstaanbiedingen voor een korte kerstbreak.


Kerstvakantie vieren in het buitenland: VPN gids

De Canarische Eilanden en ook Curaçao zijn twee aantrekkelijke bestemmingen met een geel reisadvies. Daar kun je dus naartoe reizen deze kerstvakantie. Zit jij aan de kerstdis in het buitenland? Dan wil je vast vanaf je vakantieadres je favoriete series kunnen streamen, kerstfilms kijken en Netflixen. Doet je stream het niet? Via deze VPN aanbieders kun je toch kijken.


Wandelingen en coronaproof ommetjes maken door steden

Het hele jaar thuiswerken en ook nog zoveel mogelijk thuisblijven met Kerstmis vraagt om extra beweging en een frisse neus met een ommetje. Wandel bijvoorbeeld eens door Amsterdam langs de zeven light artworks die het Amsterdam Light Festival (wat dit jaar niet doorgaat) in onze hoofdstad plaatst. Er is een coronaproof walking experience via Whatsapp. Of kijk eens in historisch Gouda waar de 72 gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk met Goudse Glazen Uitgelicht in de duisternis oplichten.Namens het hele Datumprikker-team wensen wij jou vrolijke en veilige feestdagen!


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Top 10 tips voor een etentje thuis

15 tips voor thuiswerken vanwege het coronavirus

Weekendje weg: top 7 leukste tips (als het weer mag)