Leuke spel-apps en pubquizzen online: 8 tips

  • op afstand

Pubquizzen vanuit huis en samen met vrienden of familie klassieke bordspellen spelen, maar dan virtueel. Gelukkig kan het, want we zitten nog wel even in de lockdown en met de avondklok. Ontmoet elkaar op afstand met een van deze 8 leuke games, apps en quizzen die Datumprikker voor je heeft verzameld en maak er een top avond van!

1. Top 2000 pubquiz met Leo Blokhuis

Inmiddels een enorme hit: de tweewekelijkse pubquiz in het Top 2000 Online café door Leo Blokhuis. In de pubquiz test je je muziekkennis, raad je jeugdfoto’s van popsterren en probeer je te herkennen welke twee muzieknummers door elkaar zijn gemixt. Duizenden mensen tunen in, het is gratis en meedoen is eenvoudig. Superleuk en met veel ‘oh ja’s’!

Kijk op Top2000onlinecafe en meld je aan. Als je met een team meedoet, klik je op de button ‘Samen beleven’ zodat je samen speelt en de fun deelt. De score kun je online of op ouderwets papier bijhouden.


Prik een datum en nodig vrienden uit

2. UNO! online spelen

In 2021 bestaat het populaire kaartspel UNO 50 jaar! Als samenkomen niet lukt, speel je het op je mobiel of tablet met de UNO! app. In Room Mode nodig je vrienden en familie uit en bepaal je de eigen huisregels. Wil je elkaar recht in de ogen kunnen kijken? Combineer het spel dan met een ZOOM of Teams-meeting of kies de online UNO-versie. Drankje en iets lekkers erbij en een paar leuke, fanatiek uurtjes gegarandeerd.

3. Eigen quiz maken met Kahoot!

Heb jij de inhoud van een quiz liever in eigen hand en wil je een persoonlijke quiz maken? Gebruik Kahoot! Je moet wel het een en ander voorbereiden en de quiz in elkaar zetten met tekst en beeld, maar de voorpret is net zo leuk als het spel zelf. Iedereen heeft een smartphone, tablet of laptop en goede wifi nodig. Een tophumeur is meegenomen. Kijk op Kahoot.com en maak een account aan.

4. Online quizbingo Proud to be Fout

Online quizzen, quizbingo’s en doe-het-zelf pakketten voor online fun op maat, vind je bij de Pubquiz.nl Wat te denken van de Quizbingo Proud to be Fout, het traditionele bingospel maar dan in een muzikaal jasje. Je luistert naar een lied en als je de artiest herkent, streep je deze af op je online bingokaart. Afhankelijk van het aantal bingokaarten (deelnemers), vanaf € 9,95, online te bestellen.

Nodig nu je collega’s uit

5. Houseparty: samen videobellen en gamen

Houseparty is een ‘video-chatting’ app waarmee je met een groep vrienden, familieleden of collega’s kunt videobellen en games spelen. Nu iedereen veel thuiszit, ook door de avondklok, wordt de app veel gebruikt om samen een online feestje te bouwen. Je kunt namelijk ook samen (Engelstalige) spelletjes spelen waaronder ‘Heads up’, een soort ‘Wie ben ik?’. De spelletjes zijn gratis of je betaalt enkele euro’s voor een game. Meer over Houseparty.


6. De slimste mens thuis spelen

Misschien heb je het op televisie gevolgd: De Slimste mens. Dit jaar gewonnen door Rob Kemps van de Snollekebollekes. Van het tv-programma is een app te downloaden (iOS & Android) met dezelfde categorieën als op de beeldbuis. Van de Open Deur Ronde tot de Lijstjes Ronde. Nodig online vrienden uit en kijk wie als slimste uit de bus komt.


7. Evil Apples vs. Humanity

Online Question cards trekken uit een bibliotheek met 8000 stuks met daarop een zin die je moet afmaken met antwoorden. Op een grappige, gekke, hilarische manier. Het kan met het kaartspel Evil Apples vs. Humanity. Gebaseerd op Cards Against Humanity, maar deze variant is iets vriendelijker. Wie de creatiefste en grappigste zinnen bedenkt, krijgt een punt. Organiseer er een videobelmeeting omheen met wat hapjes en drankjes en je hebt een leuke avond. Gratis te downloaden voor onder meer Apple.

8. Unzipped van de Rolling Stones online

Een wat vreemde eend in de bijt, maar wel een leuke. De Rolling Stones tentoonstelling Unzipped in het Groninger Museum. Omdat het museum voorlopig gesloten is, is er nu een online versie van Unzipped. Een virtuele beleving langs bekend en niet eerder vertoond Stones-materiaal. Met foto’s, kostuums, het appartement van de band, gitaren en veel muziek. Te zien op je computer, tablet of mobiel tot en met 18 april 2021. In principe een uur, maar als je wilt veel langer voor extra satisfaction. Een ticket koop je bij het Groninger Museum.


Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Top 10 tips voor een etentje thuis

Weekendje weg: top 7 leukste tips

Afspraak met RSVP geeft overzicht aanwezigen