Sporten: dat doe je samen!

  • activiteit

Elke week is het weer de vraag: wie is aanwezig op de training of (oefen)wedstrijd van deze week? Er zijn verschillende manieren om hier als aanvoerder, trainer of coach achter te komen, de ene manier wat makkelijker dan de ander. Hoe weet jij wie er deze week aanwezig is?

Steeds meer mogelijk

Hoe fijn: we mogen volgens de coronamaatregelen steeds weer meer op het gebied van sport! De avondklok is afgeschaft, wat betekent dat we nu ook weer lekker 's avonds kunnen trainen. Helaas voor de teamsporters kunnen de reguliere competities dit seizoen niet meer doorgaan, dus moeten we het nog even met trainingen en oefenwedstrijden doen. Maar wat staan we te springen om weer zonder restricties te kunnen sporten en na afloop op de club een drankje te kunnen doen met elkaar!


De wekelijkse vraag

Iedere week weer dezelfde vraag: wie is aanwezig bij de training? Of wie speelt mee in de (oefen)wedstrijd? Voor een aanvoerder, trainer of coach is dit soms lastig in te schatten. Vaak verschilt het ook per week, omdat de meesten iedere week weer een andere planning hebben.

Wist je dat je de aanwezigheid op een training of wedstrijd via Datumprikker heel snel en eenvoudig kan uitvogelen? Met ons afspraaktype Aanwezigheid (RSVP) hoef je als organisator alleen de datum (en eventueel tijd) op te geven, waarna deelnemers kunnen aangeven of ze aan- of afwezig zullen zijn. Ook ideaal als hulpmiddel bij het bepalen van de basisopstelling voor een wedstrijd, omdat je gemakkelijk kan terugzien wie aan- of afwezig was tijdens de laatste training!

Weet wie aanwezig is bij de training of wedstrijd

Voetballers en hockeyers opgelet

Wist je dat voetbal en hockey de meest beoefende teamsporten zijn van Nederland? Er bestaan zo'n 2.870 voetbalclubs en meer dan 320 hockeyclubs in ons land, waar iedere dag weer een balletje getrapt of geslagen wordt. Als aanvoerder, trainer of coach van een team kan het soms lastig of vermoeiend zijn om elke week de aanwezigheid van de leden voor een training of wedstrijd weer te achterhalen. Met Datumprikker kan je snel en eenvoudig een afspraak aanmaken om erachter te komen wie aanwezig is. Ook kan je Datumprikker handig gebruiken voor andere sport gerelateerde afspraken, zoals een (bestuurs)vergadering of het plannen van een teamuitje!

Maak een voetbalafspraak aan   Maak een hockeyafspraak aan


Tips voor leuke teamuitjes

Naast het hebben van liefde voor een bepaalde sport doen veel mensen een sport ook voor de gezelligheid. Niks leuker dan een topseizoen met je team beleven waarin niet alleen gesport, maar ook gelachen wordt. Sporten draait natuurlijk ook om plezier hebben! Om je team in deze tijd toch wat meer te zien, zijn er genoeg leuke dingen te bedenken om samen te ondernemen. Er zijn er genoeg leuke pubquizzen en online spelletjes te doen. Escaperooms zijn razend populair, evenals de online versie ervan. Op afstand kan je met je team in een uur tijd een mysterie oplossen. Maar er zijn ook fysieke escaperooms bedacht waarin de anderhalve meter gewaarborgd kan worden, zoals bij Escape World.


Doe je liever buiten iets met je team? Een origineel idee is om met het hele team e-choppers te huren: dit zijn elektrische lowriders die je kan huren als je een brommercertificaat of rijbewijs B bezit. De opvallende look van deze e-choppers is gebaseerd op het uiterlijk van de Amerikaanse motorfiets. Deze stoere vervoersmiddelen gaan vaak niet harder dan 25 kilometer per uur, maar zijn hartstikke leuk om een middagje te huren en om met het team een leuke tour mee te maken!

Teamuitje plannen