Sportevenementen die je in 2021 wilt zien

  • samen

Het EK voetbal, de Formule 1 races in Zandvoort, de TT in Assen en de Olympische Spelen in Tokio. Er staat ons een super spannend sportseizoen te wachten. Online, voor de buis en als het even meezit ook live op de tribunes. Datumprikker zet de sportspektakels op een rij zodat jij alvast de data in je agenda kunt prikken.

EK voetbal 2021 (11 juni – 11 juli)

Het lijkt erop dat je de Nederlands elftal-gadgets kunt gaan afstoffen. Want: Nederland is van de partij bij het Europees Kampioenschap voetbal 2021, ook bekend als Euro 2020 omdat het eigenlijk vorig jaar plaats zou vinden. Het toernooi wordt in elf verschillende landen georganiseerd. Nederland is een van de gastlanden en in de Johan Cruijff ArenA staan vier wedstrijden op het programma. Op zondag 13 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Oekraïne.

Prik een datum voor een online EK-date

VPN gids laat je kijken vanuit het buitenland

Formule 1, Olympische spelen, het EK of de Tour de France bekijken vanuit het buitenland? In verband met de uitzendrechten zul je merken dat streams in het buitenland veel geblokkeerd worden. Toch kijken? Met een VPN-verbinding kun je een blokkade opheffen. Kijk op VPNgids.nl hoe zodat je geen seconde van de beste sportevents mist.


Special Olympics in Den Haag (11-13 juni)

Den Haag is de stad die met trots de Special Olympics organiseert. Vooralsnog start het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking op 11 juni met een speciale digitale opening. Eind mei neemt de organisatie een besluit of de fysieke wedstrijden doorgaan en in welke vorm. Laten we het hopen omdat de sporters en hun begeleiders hier al maanden naartoe leven. Kijk op Special Olympics voor meer informatie.

TT Assen (25 - 27 juni)

De MotoGP in Assen komt eraan. In de Drentse hoofdstad strijden in juni onder meer Valentino Rossi, Marc Marquez en Maverick Vinales op het historische TT circuit om een plek op het podium. Deze 90e editie is voor het eerst in een weekend gepland zodat niemand vakantiedagen hoeft op te nemen. Want, ja, je kunt erbij zijn en een ticket kopen. Meer informatie op de TT circuit website.

Plan nu een afspraak om naar de TT te gaan

Tour de France 2021 start in Bretagne (26 juni – 18 juli)

De wielergekte start dit jaar op zaterdag 26 juni in Brest. Bereid je voor op spannende tijdritten, flinke kuitenbijters en een uitdagende dubbele beklimming van de Mont Ventoux. De 108e Tour de France finisht op zondag 18 juli op de Champs-Élysées in Parijs.


Wimbledon 2021 (28 juni – 11 juli)

Als grassprietje beland je niet zomaar op de All England club in Londen. Wimbledon is namelijk het oudste en meest exclusieve tennistoernooi op gras ter wereld en dan ook nog op speciaal Perennial Ryegrass (dat je ’t weet!). Vorig jaar ging het tennisfeest vanwege corona niet door, in 2021 staat het gepland vanaf 28 juni. De verwachting is dat er zelfs beperkt publiek bij mag zijn. Dat wordt dagelijks tot en met 11 juli kijken hoe toptennissers hun aces op de zorgvuldig geprepareerde 18 grasbanen slaan. Onder meer te zien bij de NOS en de BBC.

Olympische Spelen Tokio (23 juli – 8 augustus)

Wist je dat de eerste Olympische Spelen al plaatsvonden in de 8e eeuw voor Christus in het Griekse Olympia? Dit jaar zijn de Zomerspelen in Tokio met zo’n 11.000 sporters, maar wel zonder buitenlandse toeschouwers, of misschien helemaal zonder publiek. Zeventien dagen lang zie je op de buis het beste wat topsport te bieden heeft. Nederland gaat de strijdt aan in zeker 17 sporten. Onder meer de Oranjeleeuwinnen, Daphne Schippers, Sifan Hassan, de roeiers van de Holland Acht en topzwemsters Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo zijn present. Te volgen via Discovery, Eurosport en de NOS.

Nodig vrienden uit om samen OS Tokio te kijken

Formule I Dutch Grand Prix in Zandvoort (3 – 5 september)

The Ultimate race festival, officieel de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, staat wederom op de planning. Van 3 tot en met 5 september 2021 laten de grote Formule 1-coureurs waaronder onze eigen Max Verstappen de motoren ronken op het Zandvoortse asfalt. Een spektakel van formaat met sterke staaltjes banden verwisselen, F1-geluiden die je trommelvliezen op de proef stellen en de geur van verbrand rubber. Vooralsnog waarschijnlijk met publiek. Te zien bij Ziggo Sport.


WK handbal voor vrouwen (2-19 december)

Aan de Nederlandse handbaldames in december 2021 de schone taak om hun wereldtitel van 2019 in Spanje te verdedigen. Het evenement wordt gespeeld in Barcelona en omliggende plaatsen waaronder Tarragona. Olé!


Leuk om te lezen? Misschien is dit ook interessant:

Leuke spel-apps en pubquizzen online: 8 tips

Aanwezigheid en RSVP: dé manier om te weten wie aanwezig zijn

Tips voor een goede werkplek en werkomgeving

Afspraak plannen? Tips om meer uit Datumprikker te halen