6 leuke activiteiten voor in de voorjaarsvakantie van 2022

  • vakantie

Er even lekker tussenuit

Citytrip voor geen piek

Velen weten dit niet, dus luister goed… De vliegtickets naar verschillende Europese steden zijn eind deze winter spotgoedkoop! Een perfect excuus om het vliegtuig te pakken naar een mooie stad waar je de voorjaarsvakantie kan doorbrengen.

Zo vlieg je al heen en weer naar Londen voor maar €38, waar je mooie musea kan bezoeken zoals het geliefde British Museum, je biertjes kan drinken in een echte Londense pub en waar je ‘s avonds vanuit de London Eye over de prachtige stad kan uitkijken.

Of zoek je toch liever net iets mooier weer op? Verschillende Spaanse steden zijn goed te bereiken, zoals Barcelona voor nog geen €30 retour! Het is een heerlijke stad aan zee waar je de mooiste gebouwen van Gaudí kan bekijken, een voetbalwedstrijd van FC Barcelona kan bijwonen en met een kabelbaan naar het Castell de Montjuïc kan gaan. Maar ook de hoofdstad Madrid bezoek je al vanaf €34. Heerlijke tapas eten, het koninklijk paleis bezichtigen of misschien zelfs de flamenco leren (of natuurlijk ook leuk om gewoon naar te kijken als je over wat minder losse heupen beschikt)!

Plan samen een citytrip


Genoeg te doen in Nederland

Maar zoals we de afgelopen twee jaar al hebben gemerkt, is er toch nog redelijk genoeg te doen in ons eigen kikkerlandje. Hieronder een paar tips om er een leuke voorjaarsvakantie van te maken in eigen land!

Shop ‘til you drop

De winkels zijn weer open, dus tijd om een shopdagje of -weekendje te plannen! Bijvoorbeeld in het gezellige Utrecht met veel leuke winkels langs de sfeervolle Oude Gracht of het opkomende Haarlem, dat over steeds meer variërende winkels beschikt, van grote modewinkels tot kleine boetiekjes. Toch een beetje behoefte aan het buitenlandgevoel? Dan ben je in Maastricht aan het juiste adres! Het heeft een uitgebreid centrum met veel winkels en een breed scala aan goede restaurants om na het shoppen te kunnen genieten.

Plan een shopdagje

Carnaval 2022: zou het dit jaar dan toch echt kunnen?

Vieren we in 2022 carnaval? Dat blijft natuurlijk de grote vraag… Misschien wel net zo belangrijk, wat trek je aan als het doorgaat? Want je wil natuurlijk wel een kekke outfit hebben! Er is zoveel keuze! Ga je voor een leuk Squid Game kostuum, foute feestkleding, een dino-pak of een jaren 70’ retrostijl? Je vindt jouw ideale carnavalsoutfit natuurlijk bij Feestkleding 365, dé expert op het gebied van carnavalskleding.

Safari in eigen land

Even op en neer naar Zuid-Afrika is misschien niet heel gebruikelijk in de voorjaarsvakantie, maar dat betekent niet dat jij de Big Five niet kan spotten: pak de auto en rijd een dagje door safaripark Beekse Bergen! Het park is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 16:30 uur. Je kan met je eigen auto door het park rijden, maar je kan ook kiezen voor een wandelsafari, bootsafari of bussafari.


Bijkletsen tijdens een heerlijk etentje

De voorjaarsvakantie leent zich perfect uit om weer eens af te spreken met vrienden of familie. Het is een goed moment om ze weer eens uit te nodigen voor een lekker en gezellig etentje! Wil je ze eens een keer op een wat meer originele manier uitnodigen dan via een WhatsApp berichtje? Via Greetz kun je leuke uitnodigingskaarten voor een etentje versturen.

Uitzonderlijke Airbnb’s

Nederland beschikt over meer dan genoeg mooie plekken om een leuke overnachting te doen. Veel accommodaties kan je via Airbnb vinden. Wil je een keer overnachten in een buitengewone Airbnb? In Vlissingen kan je overnachten in de oude gevangenistoren aan de boulevard! Of lekker knus in deze pipowagen in Haaren, Noord-Brabant. Ook heel origineel: slapen in een deluxe suite in een werfkelder aan de Utrechtse gracht!

Plan samen een nachtje weg