Zo maak je van november een topmaand!

  • uitje

Voor veel van ons is november niet de leukste maand van het jaar. Het is namelijk koud, snel donker en wordt soms zelfs saai genoemd. Wil jij de kou ontvluchten en de lange maand voor Sinterklaas, kerst en oud en nieuw op een leuke manier beleven? We hebben vijf leuke tips voor je op een rijtje gezet om van november een topmaand te maken!

Tip 1. Voetballiefhebber? Het WK in Qatar is in aantocht!

Ben jij een voetbalgek, of kijk je de balsport alleen als het Nederlands elftal speelt? Dan zit je in november 2022 goed. We hebben er langer op moeten wachten dan normaal, maar eind november begint eindelijk het WK in Qatar en kunnen we onze oranje helden weer aanmoedigen. Op 21, 25 en 29 november komen onze jongens in actie tegen Senegal, Ecuador en gastland Qatar. Het is natuurlijk het leukst om de wedstrijden samen te kijken en samen te juichen als er een goal wordt gemaakt. Zet de data in je agenda en nodig je vrienden alvast uit om gezellig samen te kijken. Door het tijdsverschil beginnen de wedstrijden al middags. Regel dus dat je eerder weg mag van je werk of neem lekker vrij. Dan hoef je ook meteen niet meer de kou in. Veel plezier!


Tip 2. Winters genieten in de Efteling

Heb je kinderen? Dan is het leuk om je kleine koters mee te nemen naar de Winter Efteling. Hier hoeven jullie je geen moment te vervelen. Er is namelijk van alles te doen. Ga bijvoorbeeld schaatsen in het deels overdekte Schaatspaleis of bezoek het sprookjesbos. Het sprookjesbos is leuk versierd met mooie verlichting en leuke decoratie, zoals kerstkransen en sprookjesfiguren met een sjaal om hun nek. Ook leuk zijn de muzikale optredens en shows waarbij je oren en ogen tekort komt. Of ga op de foto met je favoriete Efteling-bewoner! Houd er rekening mee dat in de winter bepaalde attracties, bijvoorbeeld de achtbanen, gesloten zijn als het vriest, sneeuwt of hard regent. De Winter Efteling is geopend van maandag 14 november 2022 tot en met 5 maart 2023.

Tip 3. Koukleumen in Nederland? Bezoek het warme Sharm-el-sheikh

Heb jij een hekel aan kou en regen? Je hoeft tijdens de koude novembermaand niet te blijven koukleumen in Nederland. Ontsnap lekker aan de kou in een warm land. In Sharm-el-sheikh in Egypte is het rond de dertig graden en ook het zeewater is met een temperatuur van zo’n 26 graden nog warm genoeg voor een verfrissende duik. Het is dus heerlijk toeven in wat ook wel ‘het Las Vegas’ van Egypte wordt genoemd. De badplaats dankt deze alternatieve naam aan de vele casino’s en lichtjes die er zijn. Er is van alles te doen in Sharm-el-sheikh. Je kunt bijvoorbeeld lekker relaxen op het strand of winkelen in het gezellige centrum. Wil je het wat actiever? Trek dan je zwemvliezen aan voor een snorkel- of duikexcursie of ga op pad met een quad. En heb je altijd al wel eens op een kameel willen rijden? Dan kan dat natuurlijk ook! Egypte heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan de bekende badplaats. Ga bijvoorbeeld een dagje cultuur snuiven in de hoofdstad Caïro of bezoek de Sfinx en piramides in Gizeh. Een perfect vakantieland dus!


Tip 4. Kosten besparen

Hoe leuk ook, de bovenstaande uitjes kosten natuurlijk wel geld. Het is niet het allerleukste, maar zeker wel heel handig om eens te kijken naar je uitgaven. Zeker dit jaar. Misschien moet je alvast gaan sparen of andere uitgaven nog even uitstellen. Vanaf 12 november zijn de nieuwe premies bekend. Tijd om dus even te vergelijken, bijvoorbeeld bij Independer. Misschien kun je jezelf wel een lagere maandelijkse premie bezorgen.

Tip 5. Pak een bioscoopje

Wat is er nou leuker dan een filmpje pakken? In de bioscoop is het lekker warm en je ziet de allerleukste nieuwe films. Behalve de standaard programmering, komen in november ook al de eerste kerstfilms uit. Films waar bijvoorbeeld erg naar uitgekeken wordt zijn Black Panther: Wakanda Forever en de live action versie van Pinocchio. Leuk om met de kids heen te gaan. De eerste film verschijnt op 9 november in de bioscoop. Op Pinocchio moet je nog iets langer wachten, namelijk tot 24 november. Ben jij meer een documentaire-liefhebber? Dan zijn de documentaires All that Breathes en Tutankhamun: The Last Exhibition misschien wel wat voor jou. Als je vaker naar de bioscoop gaat is het slim om een Cinevillepas te nemen. Hiermee kun je voor een vast bedrag per maand naar maar liefst 44 filmtheaters en bioscopen.


Tip 6. Dagje of weekendje wellness

Wil je even ontsnappen aan het barre november weer? Plan dan een dagje of weekendje wellness. In een luxe wellness resort kom je weer helemaal tot rust tijdens heerlijke massages en in ontspanningsruimtes en krijg je het weer lekker warm in de sauna. Er zijn veel verschillende wellnessresorts en sauna’s door heel Nederland. Veel resorts hebben speciale arrangementen, bijvoorbeeld in het weekend, waar je gebruik van kunt maken. Zo geniet je alsnog volop, maar dan met korting! Bij sommige sauna’s is er op bepaalde dagen badpakkendag en moeten alle bezoekers badkleding aan. Plan je bezoek dus op één van de deze dagen als je liever gekleed in de sauna zit. Een wellness-uitje is puur genieten en een heerlijke manier om de sombere en koude novemberdagen door te komen.