Kijk jij al uit naar de kerst? Check dan deze vijf leuke tips

  • feestdagen

Het is alweer bijna kerst. De tijd om je huis gezellig en knus te versieren en de kerstboom op te zetten. Kerst vier je samen met vrienden en familie, met lekker eten en cadeautjes uitpakken. Met deze vijf leuke tips beleef je een onvergetelijke kerst!

Tip 1. Bezoek een kerstmarkt

Veel steden in binnen- en buitenland toveren hun binnenstad traditioneel om tot een heuse kerstmarkt. Er wordt een reusachtige boom neergezet en de gebouwen worden sfeervol verlicht. Je vindt er gezellige kraampjes die leuke spulletjes verkopen en kraampjes waar je je tegoed kunt doen aan de lekkerste lokale specialiteiten. The place to be is misschien wel de Duitse stad Keulen. Hier vind je namelijk niet één maar wel zes kerstmarkten! De markt bij de Dom op de Neumarkt heeft zelfs gezellige biertenten. Niet zo’n bierdrinker? Dan kun je natuurlijk ook gewoon genieten van een lekker glaasje Glühwein. Zoek je het liever wat dichter bij huis? Ook in Nederland zijn er veel leuke kerstmarkten. Denk bijvoorbeeld aan die in Valkenburg, Leiden, Haarlem of Utrecht. Een kerstmarkt bezoek je natuurlijk niet alleen. Dus nodig je vrienden of familie uit en ga gezellig samen op pad!


Tip 2. Maak een lekker kerstdiner

Kerst is natuurlijk dé tijd om uit te pakken met een uitgebreid en lekker diner. Traditionele gerechten zijn bijvoorbeeld kalkoen, rollade, varkenshaas en hertenbiefstuk. Maar je kunt het deze kerst ook eens over een andere boeg gooien. Leef je bijvoorbeeld uit op dit verrassende recept voor Winterprei met pastinaakchips. Een menu bestaat meestal uit drie gangen. Een goed excuus dus om jezelf te veranderen in een keukenprinses- of prins en lekker aan de slag te gaan met de leukste en lekkerste recepten. Vergeet niet om de tafel feestelijk te dekken en jouw zalig kerstfeest kan beginnen!

Tip 3. Ga naar een kerstfilm in de bioscoop

December is van oudsher de maand waarin leuke kerstfilms uitkomen. Dat is dit jaar niet anders. Een leuke film om met de kids naartoe te gaan is bijvoorbeeld Hotel Sinestra. Een andere film die verwacht wordt is de kerstkomedie Violent Night. Sneeuwt het buiten en is het glad op de weg of heb je geen zin om tijdens de kou naar buiten te gaan? Dan is het lekker om in je bed onder een warm winterdekbed een film te kijken. Op streamingdiensten als Ziggo, Netflix en Disney staan heel veel leuke kerstfilms om te kijken. Op Pathé thuis staan de nieuwste releases en films die net uit de bioscoop zijn.


Tip 4. Bezoek een ultiem kerstevenement

Wil je niet thuis blijven deze kerst, maar is een kerstmarkt niet iets voor jou? Bezoek dan een van de vele andere evenementen rondom kerst. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Ijsbeeldenfestival in Zwolle. Hier maken de beste ijskunstenaars de mooiste ijssculpturen van historische evenementen of klassieke sci fi-figuren. Heel leuk om te zien. Ook leuk is het wereldkerstcircus in Carré. Tijdens deze spectaculaire show zie je wild uitgedoste artiesten, acrobatische trucs, dans, spannende acts en nog veel meer. Het wereldcircus is vanaf 24 december te zien. Of bewonder de lichtjes tijdens het Amsterdam Light Festival. Kortom, genoeg te doen dus.


Tip 5. Vier kerst in het buitenland

Heb je geen zin om kerst in Nederland te vieren? In het buitenland is er tijdens de leukste tijd van het jaar ook van alles te beleven. Bind de lange latten onder om te gaan skiën of langlaufen in Winterberg of huur een vakantiehuisje in Rovaniemi, de woonplaats van de kerstman. Hier kun je de mooiste wandelingen maken in de sneeuw. Ook New York en Londen zijn leuke steden om met kerst te bezoeken. Deze steden ademen de kerstsfeer met verlichte bomen en gebouwen, kerstmannen op straat en grote, versierde bomen en schaatsbanen. Zoek je het liever wat dichterbij huis? Dan zijn bijvoorbeeld Berlijn en Gent gezellige steden om te bezoeken. Fijne kerst!