De leukste carnavalsactiviteiten voor dit jaar

  • feestdagen

Het is alweer bijna carnaval, misschien wel de feestelijkste week van het jaar waarin je je kan uitdossen in een leuk kostuum en kunt feesten tot je erbij neervalt. Tijdens het ‘feest der feesten’ is er van alles te doen. Heb jij nog geen plannen voor carnaval en geen idee wat je moet gaan doen? Check dan deze vijf leuke tips voor een onvergetelijk feest!

Tip 1. Maak een lekker carnavals recept

Is het slecht weer of heb je geen zin om naar buiten te gaan? Dan is het leuk om een lekker etentje met een typisch carnavals recept te maken. Want lekker eten hoort er natuurlijk ook bij. Op internet vind je veel leuke en makkelijke recepten om te maken. Denk bijvoorbeeld aan typische carnaval specialiteiten als Brabantse worstenbroodjes, Limburgs zoervleisj en appel-kruimelvlaai en de kipsalon. Tover jezelf om tot keukenprins- of prinses en ga aan de slag. Dat wordt smullen!

Tip 2. Bezoek of neem deel aan een optocht

Tijdens het leukste feest van het jaar worden er in heel Nederland spectaculaire optochten georganiseerd. Tijdens deze optochten komen de meest imposante en mooist versierde praalwagens, originele en kleurrijke kostuums en enthousiaste Dansmariekes voorbij en klinkt er gezellige muziek van muziekkorpsen. Je kijkt letterlijk je ogen uit.

Er zijn ook optochten waar je zelf deel aan kunt nemen. Lijkt het je leuk om aan een optocht deel te nemen? Tover dan je mooiste carnaval outfit tevoorschijn en zorg ervoor dat je alle bekende carnavalsklassiekers mee kunt zingen. Ben je creatief en handig? Dan is het extra leuk om deel te nemen met je eigen praalwagen.

Plan nu carnaval

Tip 3. Ga naar het Karnaval Festival in Moergestel

Heb je zin om hard te feesten? Bezoek dan het Karnaval Festival in Moergestel. Dit festival mag zich met recht het grootste hardstyle feest van Europa noemen. Maar liefst honderd artiesten zorgen ervoor dat je met de voetjes van de vloer kan. Het is natuurlijk het leukst om met vrienden of familie te gaan zodat jullie samen los kunnen gaan. Het festival vindt plaats op 18 en 19 februari. Zet deze data dus maar alvast in je agenda en wees er snel bij! Het festival is namelijk altijd snel uitverkocht, al kun je natuurlijk altijd even op Marktplaats of Ticketswap kijken.


Tip 4. Kijk een foute carnavalsfilm

Carnaval duurt een hele week. Het is dus verstandig om af en toe even een pauze in te lassen, zodat je het feesten, hossen en zuipen de hele week volhoudt. Om toch in de stemming te blijven is het dan leuk om een carnavalsfilm te kijken. Leuke voorbeelden zijn bijvoorbeeld de films Carnaval, Alles Mag en de docu Nao ‘t Zuuje.

Tip 5. Beleef carnaval in Venetië

Geen zin om carnaval dit jaar in Nederland te vieren? Dan is Venetië de place to be. In deze Italiaanse stad weten ze namelijk wel hoe ze het moeten vieren. Het feest bestaat hier al sinds 1296 en is een geweldig festijn met prachtige gekleurde jurken en andere kostuums. Bekend en populair zijn ook de kunstzinnige maskers die de feestgangers dragen. Ook in Venetië zijn de optochten een lust voor het oog. Het Carnevale di Venezia duurt van 4 tot en met 21 februari en wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow op het San Marcoplein. Het is een unieke belevenis die je niet wilt missen!