Dingen om te doen nu de lente eraan komt

  • activiteit

De lente komt eraan en hopelijk krijgen we veel dagen met mooi weer. Dan kunnen we namelijk weer lekker buiten van het warme zonnetje genieten! Heb jij al zin in leuke en handige activiteiten tijdens de lente, maar nog geen idee wat je moet gaan doen? Kijk dan eens naar deze leuke activiteiten voor de nodige inspiratie!

Aan de slag in de tuin

Na de kille winter is je tuin vast wel toe aan een opfrisbeurt. De lente is hét moment om je tuin klaar te maken voor de zomer. Als het niet meer vriest kan je beginnen met het snoeien van struiken, zoals rozenstruiken, lavendel, vlinderstruiken en pluimhortensia’s.

Heb je een gazon? Dan kan je het nu al maaien en inzaaien met nieuw graszaad zodat het gras er mooi uit blijft zien. Strooi wat kalk over het gazon, hierdoor groeit het gras beter. Dit is ook handig bij een border met planten. Hang ook nestkastjes op. In mei leggen alle vogels een ei en ze zijn nu op zoek naar een broedplek. Met een nestkastje help je ze een handje.


Lekker buiten klussen

Kan de schuur wel een likje verf gebruiken of heb je altijd al een tuinhuisje gewild? Nu het warmer wordt en de zon meer schijnt kan je deze klussen oppakken. Door nu te beginnen staat je schuur er in de lente weer mooi bij en kan je op en top genieten van je tuinhuisje, ook als het even wat minder mooi weer is.

De auto lenteklaar maken

Een weekendje weg of gewoon een dagje er op uit. Je auto is je beste vriend en brengt je op ieder adres. Zodra het lekkere weer aankomt is het een fijne tijd om even aan de auto te sleutelen. Vervang de winterbanden door zomerbanden, check of de airco goed werkt en check of alle vloeistoffen (koelvloeistof, motorolie, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof op peil zijn). Andere handige dingen: autoverzekering vergelijken, zonnebril in je dashboard kastje leggen, een grote douchebeurt in de wasstraat en even checken waar je goedkoop kunt tanken.

Ga op wandelavontuur

Ben jij dol op wandelen? Tijdens de lente zijn er leuke wandeltochten waar je aan deel kan nemen. Ga bijvoorbeeld mee met de Natuurbelevingstocht Middelplaten. Je wandelt met een gids door het prachtige natuurgebied Middelplaten aan het Veerse Meer. De Middelplaten zijn normaal niet toegankelijk voor het publiek dus dat maakt de wandeling extra speciaal! Wil je samen met een vriend of vriendin wandelen? Maak een afspraak voor een dag waarop jullie allebei kunnen.

Een echte aanrader is de avondwandeling op Schiermonnikoog. De wandeling begint om acht uur ‘s avonds als de zon net ondergaat. Hierdoor kan je tijdens het wandelen genieten van een prachtig gekleurde lucht. Je loopt door de mooiste straatjes van het dorp en langs de duinen naar de vuurtoren. Onderweg vertelt de gids je van alles over de geschiedenis van het eiland.


Leer een nieuwe stad kennen

Ken jij Londen, Parijs en Rome al en wil je graag nieuwe en minder bekende steden ontdekken? Breng dan een bezoek aan Veszprém! Veszprém is één van de oudste steden van Hongarije en rijk aan historie. Je kan hier urenlang slenteren door middeleeuwse straatjes en genieten van indrukwekkende monumenten, zoals het barokke paleis en het kasteel. Veszprém is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg.

Bij Griekenland denk je waarschijnlijk al gauw aan Athene. Een minder voor de hand liggende bestemming is Elefsina. Toch is dit stadje absoluut een bezoekje waard. Elefsina was vroeger namelijk een heilige stad. Je vindt hier de archeologische site Eleusis en een museum waar je het oude Griekenland leert kennen. Eleusis is een unieke stad die je gezien moet hebben!

Campina Boerderijdagen. Kom je ook?

Ontdek het boerenleven op de Campina Open Boerderijdagen op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaartsdag) en maandag 29 mei (2e Pinksterdag). Circa 75 boerderijen door heel Nederland zijn dan geopend voor publiek, de toegang is gratis. Aan de hand van speelse en educatieve activiteiten laten boeren zien waar Campina-producten vandaan komen en hoe ze met hun bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst.

Het is de 16e keer dat boerenfamilies door het hele land hun erf openstellen voor publiek. De Campina Open Boerderijdagen bieden iedereen een kans om kennis te maken met het boerenleven. Er zijn verschillende leuke en educatieve activiteiten te doen voor jong en oud, zoals een boerderijrondleiding, windmolen vouwen, blind proeven, schminken en boerderijbingo.

Toegang is gratis. De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 19 mei en maandag 29 mei open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.