Leuke uitstapjes tijdens de zomer

  • zomer

We hebben er met zijn allen reikhalzend naar uitgekeken en hij komt nu eindelijk echt in zicht: de zomer. Nog eventjes en we kunnen weer heerlijk genieten van lange en warme dagen en er weer lekker op uit. Heb jij ook zin om eropuit te gaan, maar weet je nog niet precies wat je moet gaan doen? Check dan deze vijf leuke uitstapjes voor de zomer.

1. Een dagje strand

Tijdens de zomer is het natuurlijk heerlijk om te zonnen op het strand en een verfrissende duik te nemen als het warm genoeg is. Ga lekker vroeg zodat je het mooiste plekje kan zoeken om je strandlaken neer te leggen.

Het is handig om van tevoren te checken of het strand waar je naartoe wil een blauwe vlag heeft. Een blauwe vlag is een milieuonderscheiding die stranden krijgen als ze schoon en veilig zijn. Om een blauwe vlag te krijgen moet het strand aan strenge criteria voldoen. Zo moet het zwemwater schoon en van uitstekende kwaliteit zijn en moeten er op het strand genoeg toiletten en afvalbakken aanwezig zijn. Ook is HBO en reddingsmateriaal aanwezig.


2. De Tilburgse kermis (21 t/m 30 juli)

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis in de Benelux (België, Nederland, Luxemburg). De kermis duurt maar liefst tien dagen en er is van alles te doen. Werk bijvoorbeeld aan je conditie tijdens een vijf of tien kilometer lange Kermisrun of beleef een serieuze adrenalinekick in een van de achtbanen. Er zijn in totaal zo’n tweehonderdveertig attracties. Genoeg om uit te kiezen dus! Ook zijn er optredens van artiesten uit binnen- en buitenland. Je hoeft je hier dus geen seconde te vervelen!


3. Festival Zwarte Cross (20 t/m 23 juli)

Ben jij een echte festival fanaat? Dan mag je Zwarte Cross dit jaar echt niet missen! Het festival duurt van 20 tot en met 23 juli en er zijn weer een hoop toffe acts te bewonderen, zoals Bløf, John Coffey en Davina Michelle. Behalve spetterende optredens van bekende artiesten staan er ook weer veel leuke theatervoorstellingen en spannende crosses op het programma. Kortom, voor elk wat wils!


4. Vakantie

Voor veel van ons staat er in de zomer een vakantie op de planning om even lekker bij te komen van ons drukke bestaan. Voor optimale luxe en ontspanning hoef je gelukkig niet ver weg. Wist je namelijk dat er ook in Nederland veel All Inclusive Resorts zijn waar je heerlijk kunt genieten? Denk bijvoorbeeld aan hotels met een tropisch zwemparadijs, sauna’s en andere wellness faciliteiten met arrangementen waar je onbeperkt kunt drinken en/of eten.

5. Wandelen of fietsen

Ben jij dol op wandelen en fietsen en kan je enorm genieten van de natuur en schattige pittoreske plaatsjes? Dan is een wandel- of fietstocht echt wat voor jou! Maak bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht door het prachtige natuurgebied de Posbank in de Veluwe. Het gebied staat natuurlijk bekend om de heidevelden die van half augustus tot begin september in bloei staan en prachtig paars kleuren.

Een andere aanrader is een wandeling of fietstocht langs de Heuvellandroute in Zuid-Limburg. Tijdens deze vijfenvijftig kilometer lange route kom je langs prachtige landschappen, de meest schattige dorpjes, indrukwekkende kastelen en interessante monumenten. Nederland heeft zoveel moois te ontdekken dat het teveel is om op te noemen. Trek deze zomer dus je wandelschoenen aan of haal je stalen ros van stal en ga er lekker op uit. Veel plezier!