6x kindvriendelijke uitjes voor in de zomervakantie

  • zomer

Nu de kinderen vrij zijn, is het natuurlijk gezellig om samen leuke activiteiten te ondernemen. Belangrijk hierbij is dat de kinderen genoeg te doen hebben. Ben je op zoek naar inspiratie? Wij zetten zes verschilende uitjes in eigen land op een rij, waar zowel jij als je kinderen zich goed zullen vermaken.

1. Buitenzwembad

Tijdens de warme dagen is niks lekkerder dan verkoeling opzoeken bij het water. Ga bijvoorbeeld eens naar Openluchtbad Boschbad in Apeldoorn, het bosbad in Lunteren of breng een bezoekje aan het Bosbad in Leersum. Een leuke outdoor activiteit voor jong en oud.


2. Waterspeeltuin

Voor verkoeling kan je samen naar een (buiten)zwembad of het strand gaan, maar heb je wel eens gedacht aan een waterspeeltuin? In deze speeltuinen vind je bijvoorbeeld spuitfonteinen en andere waterelementen. Hiermee zijn je kinderen gegarandeerd de hele dag zoet!

Speeltuinen die dit hebben zijn bijvoorbeeld ‘De Oase’ in het Bennebroekse recreatie- en attractiepark Linnaeushof, ‘BatensteinBuiten’ in Woerden en ‘Waterpret’ in de speeltuin ‘Megapret’ in Lievelde.


3. Pretpark

In een pretpark is er plezier voor zowel jong als oud. Heerlijk dus om hier naartoe te gaan met de kids. Zijn jullie al (té) vaak bij de Efteling geweest? Misschien zijn Walibi Holland, Duinrell, Drievliet of Toverland dan wel wat voor jullie. In Duinrell heb je tevens ook een mooi zwembad met super veel glijbanen én buitenbad!

Is het 30+ graden? Dan is het misschien toch beter om het uitje op een andere dag te plannen, waarop het iets koeler is. Op die manier houden jullie het langer uit en hoef je minder bang te zijn dat jullie huid verbrandt.


4. Museum

Ook in de zomervakantie kan het natuurlijk een dag wat minder weer zijn. Leuk om dan samen cultuur te snuiven. Veel musea zijn goed gericht op kinderen, zodat zij veel leren en zich goed vermaken. Zo vind je in Den Haag het Kinderboekenmuseum, in Utrecht het Nijntje museum en in Leiden natuurhistorisch museum Naturalis.


5. Dierentuin

Samen dieren kijken is hartstikke gezellig én leerzaam! Breng bijvoorbeeld met de kinderen eens een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam of Burgers’ Zoo in Arnhem. Willen jullie de reuzenpanda spotten? Deze vinden jullie in Ouwehands Dierenpark.


6. Botanische tuin

Wil je je kinderen wat bijbrengen over de natuur? Dit kan bijvoorbeeld bij een botanische tuin. Hardstikke leuk om hier samen heen te gaan in de zomer. Veel staat dan in bloei en de biodiversiteit is vaak super hoog. Op meerdere plekken in ons kikkerlandje vind je een botanische tuin, zoals in Amsterdam, Leiden, Utrecht, Wageningen, Nijmegen en Haren. Vaak zijn hier ook meerdere activiteiten voor kinderen, zoals een speurtocht of workshop.


Met bovenstaande uitjes wordt de zomervakantie gegarandeerd een succes! Wil je samen met meerdere gezinnen een uitje plannen? Gebruik dan Datumprikker om gemakkelijk een datum te vinden waarop jullie allemaal kunnen!