9 leuke activiteiten die je binnenshuis samen kan doen

  • activiteit

Of het nu regent, vriest of gewoon een gezellig avondje thuis is: er zijn talloze leuke activiteiten die je binnen met vrienden, familie of geliefden kunt ondernemen. Van creatieve bezigheden tot spelletjes en ontspanning: wij zetten negen leuke manieren op een rij om samen binnenhuis plezier te beleven.

1. Bordspellenavond

Bordspellen zijn een tijdloze favoriet. Haal je favoriete spellen tevoorschijn, zoals Monopoly, Scrabble of Catan. Daag elkaar uit voor een avond vol strategie en competitie: op die manier hoeven jullie je geen moment te vervelen!


2. Koken of bakken

Samen in de keuken staan is niet alleen leuk, maar het levert ook heerlijke resultaten op. Kies een nieuw recept om te proberen of maak je favoriete gerechten samen. Het plezier begint al bij de voorbereiding en gaat door met het smullen van je zelfgemaakte lekkernijen.

3. Film- of serie-marathon

Kies een filmreeks of televisieserie die jullie allemaal leuk vinden en organiseer een marathonavond. Kiezen jullie voor het zoetsappige Virgin River, of houden jullie van meer spanning en gaan jullie voor Lupin? Pak een lekker drankje en popcorn erbij en jullie zijn klaar om te bingen!


4. Knutsel- of DIY-dag

Laat je creatieve kant zien door samen te knutselen of aan DIY-projecten te werken. Denk aan schilderen, haken, breien of het maken van zelfgemaakte kaarten. Een leuke manier om samen te knutselen en mooie dingen te creëren!

5. Leesclub

Houden jullie allemaal van lezen? Start dan een leesclub! Kies een boek om samen te lezen en plan regelmatig een bijeenkomst om te bespreken wat jullie gelezen hebben. Het delen van inzichten kan leuke en interessante gesprekken opleveren. Waren jullie vroeger ook groot fan van de ‘Hoe Overleef Ik’ serie? Goed nieuws: er is nu een nieuwe versie uit voor de volwassen lezers van toen.


6. Puzzelplezier

Leg een uitdagende puzzel op tafel en werk er samen aan. Het is niet alleen super ontspannend, maar geeft ook veel voldoening als de puzzel af is.

7. Karaoke-avond

Haal de microfoon tevoorschijn en organiseer een karaokeavond! Zing jullie favoriete nummers en geniet van hilarische of meeslepende optredens, zelfs als er af en toe een valse noot tussen zit…

8. Spa-dag

Verwen jezelf en je dierbaren met een spa-dag in huis. Doe een gezichtsmasker op, geef elkaar massages en ontspan met een warme kruik of warmtedeken. Het is een heerlijke manier om stress te verminderen en quality time met elkaar te hebben. Misschien leuk om te combineren met de al genoemde filmavond?

9. Videospelletjes

Voor de gamers onder jullie is een avondje gamen een perfecte keuze. Kies multiplayer-spellen (zoals It Takes Two of Call of Duty) en daag elkaar uit voor een spannende competitie of los samen moeilijke uitdagingen op!


Een regenbui kan flink wat roet in je eten gooien, vooral als je een leuke buitenactiviteit hebt gepland. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke activiteiten om binnen te ondernemen.

Zoeken jullie nog naar een dag om af te spreken?
Via onze website of app prik je gemakkelijk een datum.

Op zoek naar andere leuke herfstuitjes? Vind ze in ons vorige blog.