Piet de Leeuw

noorderstraat 11, Amsterdam


Steakhouse Piet de Leeuw in Amsterdam is één van de eerste eetcafés (1949) in de hoofdstad en heeft nog altijd alle karaktertrekken van een bruine kroeg. De reputatie op culinair gebied gold aanvankelijk voor de biefstuk met brood, maar inmiddels geniet de keuken faam als leverancier van uitstekende maaltijden die met zorg worden bereid. Een goed voorbeeld hiervan is de in roomboter gebakken zeetong van +/- 600 gram. Deze dikke, smaakvolle en knapperige vis is echt een aanrader als je eens iets anders wilt dan vlees. Bij Piet de Leeuw is het ongedwongen genieten. Je vindt hier nog de echte Mokumse humor en verder geen gedonder. Het interieur is authentiek: houten meubilair, vloerplanken, glimmende bierpomp, jeneverkruiken op de lambrisering en olieverf op het plafond. Je waant je hier weer even in het Amsterdam van jaren terug, dat is ook wel eens lekker, toch? Restaurant Piet de Leeuw in Amsterdam is voor iedereen die simpel, maar smaakvol wel kan waarderen en die geen zin heeft in poespas en opsmuk. Ben jij zo iemand? Reserveer dan snel een tafel!

Hoe kom ik bij Piet de Leeuw?


Nog niet bekend wanneer jullie kunnen?

Plan via datumprikker.nl