Pollevie

hofvijver 2b, 's-Hertogenbosch


Pollevie is een eigentijds restaurant gevestigd in een voormalige opslagloods van Interpharm. Op de eerste verdieping, onder het gebogen dak van het markante gebouw dat ‘De Sheddaken’ wordt genoemd, ligt de private dining. Op de begane grond ligt het restaurant met terras dat uitkijkt op de moderne architectuur die het historische pand omringt.

Waar vlees in de traditionele keuken de hoofdrol speelt en groenten slechts dienen als garnering, is dat bij Pollevie net andersom. Groenten spelen de hoofdrol, vooral groenten uit het seizoen en het liefst uit de buurt! Deze producten zijn niet alleen vers en dus lekker, maar dragen ook de lokale identiteit en geschiedenis. Daarmee zijn ze een bron van inspiratie. Er wordt gezocht naar boeiende combinaties met buitenlandse keukens en oude bereidingswijzen zoals fermentatie. Dit bereidingsproces verloopt met behulp van bacteriën, gisten of schimmels waarbij nieuwe, verrassende smaken en structuren ontstaan. Groenten lenen zich bij uitstek voor deze boeiende bereidingswijze!

Het beste van Pollevie proeft u in onze Parade Pollevie, een uitgebreid menu van drie tot zes gangen vol boeiende smaken en combinaties. Wilt u zich laten verrassen met alléén groenten? Ga dan voor onze Groente Parade.

Pollevie heeft een uitgebreide wijnkaart met meer dan 150 wijnen! In onze zoektocht naar de meest karaktervolle en authentiek wijnen komen we vaak uit bij kleinere wijnproducenten. Zij vertegenwoordigen een groot deel van de kaart.

Een bijzondere plek op de wijnkaart wordt ingenomen door Orange wines. De oranje kleur van deze wijnen ontstaat door een oud vinificatie proces waarbij de schil en de pit van de witte druif worden meegenomen tijdens de vergisting. Orange wines zijn vaak fris als witte wijn, maar met een rijk en stevig mondgevoel zoals bij rode wijn. Ze hebben een uniek profiel in smaak en aroma’s en zijn bijzonder uitgesproken, ruig en avontuurlijk.

Niet alleen in de keuken wordt fermentatie toegepast, ook achter de bar. Met behulp van gisten en bacteriën worden waterkefir en kombucha gebrouwen. Heel gezond maar vooral ontzettend lekker en onderdeel van ons alcoholvrij drankarrangement.

In 2017 werd Pollevie door GaultMillau en groentekok Frank Fol uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland. Dit jaar staat Pollevie op plaats 53 van de Top 100Best Vegetables Restaurants of the World, een wereldranglijst die eveneens wordt samengesteld door groentekok Frank Fol. In 2018 werd Pollevie door The wine and Foodassociation (Proefschrift) genomineerde voor de mooiste wijn-spijscombinatie begeleid door rieslingwijn.

Hoe kom ik bij Pollevie?


Nog niet bekend wanneer jullie kunnen?

Plan via datumprikker.nl