Rainarai

polonceaukade 40, Amsterdam


De keuken van Raïnaraï Westergasfabriek heeft een Algerijns-Nomadische oorsprong. De gasten genieten in een modern nomadische omgeving van traditioneel Algerijnse gerechten. De nomadische keuken is een dagverse keuken waar enkel gekookt wordt met pure, ecologische en biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Er wordt veel tijd en energie gestoken in de voorbereiding van de gerechten. De keuken wordt behandeld met respect en gebracht met liefde. De wijnen worden speciaal aan de gerechten aangepast.

In 2003 heb ik (Laurent Mohammed Khellout) Raïnaraï – de Nomadische keuken van Algerije, opgericht. Raïnaraï is gestart als cateraar voor feesten, partijen, bedrijven en particulieren. Dergelijke cateringwerkzaamheden verrichten wij nog steeds, maar inmiddels is hier een traiteur bijgekomen aan de Prinsengracht en een restaurant aan de Polonceaukade in het Westerpark.

Onze specialiteit is het mezze menu. Uw tafel zal rijkelijk worden gevuld met verschillende gerechten die u samen kunt delen. Borden met zalm, kabeljauw in filodeeg, kip of kalkoen bereid in Algerijnse kruiden op onze eigen houtoven, couscous met vijgen, abrikozen en pruimen, en verschillende bijzondere groenten zullen de tafel vullen. Op deze manier kan iedereen de verschillende smaken van de Algerijnse keuken proeven. Als u vegetarisch, veganistisch of allergisch bent houden wij hier natuurlijk rekening mee.

Raïnaraï Westergasfabriek huist in een monumentaal pand aan de kade, pal tegenover parkeergarage Westerpark. Het pand is ingericht in nomadische stijl die geïntegreerd is in de Westerse cultuur. Er hangt een intieme sfeer en door de kaarsen en de traditionele kussen en tapijten voelt Raïnaraï aan als uw favoriete huiskamer. Aan het einde van de avond heeft u ook nog eens de mogelijkheid om het kookboek van de chefkok, Laurent Med Khellout, mee naar huis te nemen.

Hoe kom ik bij Rainarai?


Nog niet bekend wanneer jullie kunnen?

Plan via datumprikker.nl