Films najaar 2017: om naar (uit) te kijken

  • uitje

Datumprikker werpt een blik op het witte doek en verzamelde bioscooptips voor het najaar 2017. Welke films komen eraan en welke mag je niet missen? 7 films om naar (uit) te kijken.

1. Blade Runner 2049

Nederlandse acteur Rutger Hauer groeide uit tot een grootheid na de cultfilm Blade Runner. Nu is er een vervolg: ‘Blade Runner 2049'. Deze keer, voor zover wij weten, niet met Rutger Hauer, maar met Ryan Gosling als agent K. Hij is de nieuwe 'Blade runner' die een geheim ontdekt dat kan zorgen voor totale chaos. Het mondt uit in een speurtocht naar de voormalige ‘Blade runner’ Rick Deckard, rol van Harrison Ford, die dertig jaar eerder vermist raakte.

Vanaf 6 oktober 2017 in de bioscoop.


2. Dikkertje Dap

‘Dikkertje Dap zat op de trap, ’s morgens vroeg om kwart over zeven...’ Wie kent het liedje niet van Annie M.G. Schmidt? En nu is er de film. Over Dikkertje die op dezelfde dag is geboren als Raf de giraf. Ze worden de beste vrienden en zijn vaak bij elkaar in de dierentuin waar Dikkertjes opa dierenverzorger is. Met veel spannende avonturen, een leuke kinderfilm in de herfstvakantie!

Vanaf 4 oktober 2017 in de bioscoop.Nu film pakken


3. No Place for a Rebel

Een documentairetip: No Place for a Rebel. Over de jonge Oegandese strijder Opono Opondo die als kind door het Lord’s Resistance Army (LRA) van Joseph Kony wordt ontvoerd. Zestien jaar later keert hij naar huis terug als volwassen oorlogscommandant en wordt geacht weer een normaal leven te gaan leiden. Ging al in première tijdens het Movies that Matter-festival. In oktober te zien in 16 bioscopen in Nederland en genomineerd voor een Gouden Kalf. Alleen in de maand oktober, check: www.noplaceforarebel.com

Vanaf 2 oktober 2017 in de bioscoop.


4. Borg McEnroe

Twee tennislegendes, (fashion)iconen én rivalen van weleer: Björn Borg en John McEnroe. Maar liefst 22 keer stonden ze tegenover elkaar op de tennisbaan. Dat leverde puike potjes tennis op, dankzij hun sterk verschillende karakters en tennisstijlen. Deze film volgt de iconen tijdens het legendarische ‘When Ice met Fire’ duel op Wimbledon in 1980. Vooral een trip down memory lane en een kijkje in de (fashion) van de jaren ’80 van de vorige eeuw. Met Shia LaBeouf als de temperamentvolle John McEnroe en Sverrir Gudnason als stijlvolle hunk Borg.

Vanaf 12 oktober 2017 in de bioscoop.


Nu avondje cinema prikken


5. Loving Vincent

De grootse Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh is nu ook vereeuwigd op film met: 'Loving Vincent'. Hierin komen Van Goghs leven en werk in de vorm van zijn bekendste schilderijen tot leven. Verrassend genoeg een geheel met de hand geschilderde film, ieder ‘frame’ is een schilderij. Volgens animatiekenners een absoluut meesterwerk dat nog niet eerder vertoond is. Meer dan honderd kunstenaars uit 7 verschillende landen die schilderen in de stijl van Van Gogh werkten er aan mee. Samen maakten zij 65.000 schilderijen.

Vanaf 26 oktober 2017 in de bioscoop.


6. Murder on the Orient Express

Alleen al voor de super sterrencast - Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Judi Dench, Pénelope Cruz, Willem Dafoe – zou je naar 'Murder on the Orient Express' gaan. Een film naar de roman van de beroemde schrijfster Agatha Christie. Wat begint als een chique treinreis door Europa, eindigt met een moord. Er zijn dertien potentiële verdachten en het mysterie moet worden opgelost voordat de dader weer toeslaat.

Vanaf 9 november 2017 in de bioscoop.


7. Oh Baby

Tot slot een Nederlandse romantische komedie: Oh Baby, de eerste film van Thomas Acda. Over liedjesschrijver Ruben (Gijs Naber) die het leven en de liefde niet al te serieus neemt. Zijn leven verandert compleet als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar acht maanden oude zoon. Hoe het verdergaat kun je zien vanaf 9 november. Ook met Hanna van Vliet, Liz Snoijink en Sanne Vogel.

Vanaf 9 november 2017 in de bioscoop.


Datum prikken voor ’n filmavondje