Skip to content

De beste Halloween festivals in Nederland

De beste Halloween festivals in Nederland
  • uitje
door Redactie

We schreven al over de beruchte FrightNights van Walibi, maar er zijn nog veel meer enge events waar je met jouw lugubere guilty pleasures uit de voeten kunt. Een last-minute greep uit Halloween festivals in Nederland plus wat spooktaculaire ideeën voor foodies.

1. Halloween Horror Show 2017, Pathé’s heel Nederland

Mr. Horror is weer present in de Pathé-bioscopen door heel Nederland, in de nacht van 28 op 29 oktober 2017. Voor een zinderende horrormarathon. Met suspense, bloederige taferelen, meer dan genoeg schrikmomenten en topentertainment verpakt in vier nieuwe, überspannende films zoals de Autopsy of Jane Doe en Jigsaw.

Een bericht gedeeld door PATHÉ (@pathe) op

2. Amsterdam Halloween Festival, Amsterdam

Er staat een giftig goed Halloween Festival gepland in Amsterdam met een heel buffet aan feestjes en evenementen om uit te kiezen. Van het jaarlijks terugkerende knetterlekkere kostuumfeest Toyland met de TOYS ‘R AFTER US in Paradiso Noord/ Tolhuistuin (28 oktober), de Helter Skelter Halloween Party in het HardRock Café (31 oktober) tot Haunted Halloween in het museum bij Ripley’s Believe it or Not Museum Attraction (tot en met 31 oktober overdag en ’s avonds).

3. Spookhuis Halloween Nightmares, Utrecht

Vergeet de spookhuizen van de kermis. Halloween Nightmares in Utrecht, dat zich het grootste spookhuis van de Benelux noemt, is de real deal. Met een Horror Circus, 25 kamers, overal scare actors en de meest vernuftige special effects. Dit is ijzingwekkend goed griezelen op het allerhoogste niveau. Eens kijken of jij het doolhof vlakbij The Wall heelhuids en met een gerust hart verlaat. Tot en met 31 december 2017, van donderdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur zijn de poorten open.

4. Red Cup Party, Tivoli-Vredenburg, Utrecht

Zoals de naam al doet vermoeden, kleurt zaterdagavond rood in de Utrechtse poptempel. Angstaanjagend, bloedstollend en hartslag verhogend. De bovenste verdiepingen worden het domein van freaks, weirdo’s en scare actors om je de stuipen op het lijf te jagen. Onbeperkt gillen is toegestaan en horrorfilmfans kunnen hun lol op. Kom in je mooiste pak en ga door tot 04.30 uur in de ochtend.

5. Halloween The Villains III, Landgraaf

Ga alvast maar oefenen met die kettingzaag, bijl of ander stevig gereedschap. Om je te beschermen tegen The Villains die de tuinen van Mondo Verde (nabij het Pinkpop-terrein) op 27 en 28 oktober onveilig maken. Overal duiken ze op: knetterenge wezens, bloederig gespuis en super duper creepy freaks. Terwijl jij met je goede gedrag doolt door de onheilspellende indoor The Haunted House en The Asylum.

6. Halloween Hitmachine in de Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Rihanna, Justin Bieber, de Beastie Boys. Een beestachtig goede muziekavond beleef je in de Kroepoekfabriek met de Halloween Hitmachine op vrijdag 27 oktober 2017. Pop, dance, rock, hiphop, alle stijlen vullen je oren. Dit is gewoon een goed feestje met als thema ‘Vrees de herkenning’. Verkleed komen mag (zie make-up idee hieronder).

Halloween food

Zet je Dracula-gebitje ook eens in Halloween-recepten en maak scary hapjes. Leuke ideeën zijn overal op het web te vinden. Hier een kleine verzameling van Instagram ter inspiratie. Happy Halloween!