Najaarsavonturen: De beste herfstuitjes voor de hele familie

  • uitje

Op 21 september is de herfst weer aangebroken en ligt de zomer weer achter ons. Nu barbecueën en liggen op het strand weer iets minder aantrekkelijk wordt, moet je even extra goed nadenken wanneer je op zoek bent naar een leuk uitje met de familie. Om je een handje op weg te helpen, zetten we 6 leuke tips op een rijtje.

1. Boswandeling

Heerlijk wandelen door het bos is misschien wel het ultieme herfstuitje. De bladeren in de bomen zijn betoverend mooi met alle herfstkleuren. Voor de kinderen is het extra leuk om deze bladeren te verzamelen en natuurlijk daarnaast ook paddenstoelen te spotten.

Op de website van de ANWB vind je 15 prachtige herfstwandelingen met goede routebeschrijvingen. Via datumprikker kun je makkelijk de datum met elkaar afspreken.


2. Pompoenenmarkt bezoeken

In september en oktober kun je veel pompoenen vinden bij een pompoenenmarkt of pompoenenboerderij. Leuk dus om hier een bezoekje aan te brengen! Hier vind je de meest fantastische pompoenen in verschillende kleuren, maten en vormen. Eetbare pompoenen kun je perfect gebruiken voor een pompoensoep of stamppot. De Muskaatpompoen is ideaal om te gebruiken voor Halloween, dus na het uitje thuis nog een wedstrijdje doen wie de mooiste pompoen maakt?

Hier een voorbeeldje:


3. Bezoek aan een kasteel

Een ander populair herfstuitje is een bezoek aan een kasteel. Niet alleen kun je met de hele familie door het kasteel wandelen en zien hoe het kasteelleven er uit ooit zag, ook worden er veel excursies en workshops georganiseerd. Zo wordt er in oktober in Kasteel Muiderslot een rondleiding gegeven over de dieren die rondom het kasteel wonen, waaronder vleermuizen. Ook kun je er deze maand terecht voor een workshop Foodstyling zodat je je eigen stilleven kunt maken.

Bekijk hier de agenda van het Muiderslot of bekijk de agenda’s van de kastelen in jouw buurt om te zien wat daar wordt georganiseerd.


4. Klimbos

Voor de sportieve families onder ons is de herfst natuurlijk een prachtig moment om met elkaar een klimbos te bezoeken. (Hier vind je enkele mooie opties). De meeste klimbossen hebben uitdagingen voor ieder niveau, zodat zowel jong en oud een heerlijke dag hebben vol plezier. Met de prachtig gekleurde bladeren die in de bomen hangen, heb je prachtig uitzicht vanuit de bomen zelf en kun je natuurlijk ook prachtige foto’s maken.


5. Indoorcentrum

We kunnen er niet omheen: het kan natuurlijk ook slechter weer zijn in de herfst. Dus voor wie met de hele familie op pad wil en hiervoor ver van tevoren een datum wil prikken, is een indoorcentrum een veilige keuze. Hierbij ben je altijd verzekerd van een geslaagd en droog uitje.

Leuk is bijvoorbeeld indoorcentrum de Uithof in Den Haag met veel faciliteiten. Je kunt hier o.a. schaatsen, skiën, karten, lasergamen en klimmen. Voor iedereen iets leuks dus!


6. Escape Room

Houd jouw familie van puzzelen en creatief zijn? Dan is een Escape Room een leuke uitdaging. Betreed met elkaar de Escape Room en probeer er dan nog maar een keer uit te komen!

Inspiratie nodig? Hier vind je goed beoordeelde escaperooms in Nederland en België.


Via datumprikker kun je makkelijk de datum met elkaar afspreken.