Weekendje weg prikken? Dit zijn 5 geweldige activiteiten

  • activiteit

Met vrienden of familie een weekendje weg is altijd leuk, zijn jullie types die er niet van houden om op een bankje stil te zitten maar wil je echt actie te ondernemen? Gelukkig zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om een weekendje weg te gaan en actief bezig te zijn. Lees onderstaande activiteiten en het begint direct te kriebelen om er op uit te trekken.

Activiteiten op het strand in Ouddorp

Lekker actief bezig zijn aan de kust? Ouddorp aan zee is een goede locatie om dat te doen. Voor avontuur en actie is het strand aan de Brouwersdam de plek. Maak bijvoorbeeld een ritje in een blokart of kitebuggy, profiteer van de wind en raas over het strand. De zon op je gezicht en de wind door je haren, actief bezig zijn en toch ontspannen.

Naast razen over het strand in een blokart of kitebuggy zijn er in Ouddorp nog meer activiteiten om te doen. Kitesurfen, powerkiten, raften, suppen en beachgolf zijn allemaal geweldige activiteiten om te doen. Omdat je actief bezig bent en buiten verblijft, heb je op een gegeven moment zin om even bij te komen met een hapje en een drankje. Bij een van de gezellige strandtenten is het goed vertoeven. Een mooie mogelijkheid om bij een online casino een gokje te wagen.

Survivallen in de Ardennen

Wanneer je avontuurlijk ingesteld bent, dan is survivallen in de Ardennen voor jou het ultieme weekendje weg. Omdat het landschap van de Ardennen heuvelachtig en bosrijk is, kun je er uitstekend terecht voor sportieve uitdagingen. Hiken, raften, mountainbiken, abseilen en klimmen in de Ardennen is het allemaal mogelijk. Stilzitten is er niet bij.

Na al die actieve activiteiten is het natuurlijk ook even tijd om bij te komen om aan de inwendige mens te denken. De Ardennen is ook een uitstekende plek om te genieten van het bourgondische leven. Heerlijk dineren in een van de gezellige restaurantjes in de omgeving, of doe een bierproeverij en proef de lekkerste bieren die in België worden gebrouwen.

Op de Utrechtse Heuvelrug mountainbiken

Met de hoogteverschillen die er zijn en de uitgestrekte bossen is de Utrechtse Heuvelrug uitstekend geschikt om te mountainbiken. Bijna 100 kilometer aan mountainbikepaden kun je in het nationaal park vinden. Kies een van de negen routes die dwars door de schitterende bossen heen gaan. Tussen Amerongen en Veenendaal ligt een spannende, uitdagende route van 18 kilometer die je meeneemt door de bossen met verschillende hoogteverschillen. Beklim de Amerongse Berg en de Elsterkop, daal af door de slingerende paden met scherpe bochten te trotseren.

Vind je mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug net een beetje te veel van het goede en wil je liever iets rustiger aan doen? Je kunt er ook heerlijk wandelen, er zijn verschillende routes die je kunt lopen dwars door de prachtige natuur.

Op de Maasplassen watersporten

Schijnt het zonnetje en is het mooi weer? Dan is het tijd om het water op te gaan. De Maasplassen bij Roermond zijn daar geschikt voor. Je hebt een oppervlakte van ruim drieduizend hectare tot je beschikking. Het Limburgse plassengebied is in Nederland het grootste aaneengesloten watersportgebied. Voor een actief weekend aan en op het water ben je hier uitstekend op zijn plaats.

Vervelen is er zeker niet bij op de Maasplassen want er zijn veel mogelijkheden wat betreft watersporten. Surfen, zeilen, kanoën of roeien, ben je meer van de actie dan zijn er ook extremere watersporten mogelijk zoals waterskiën of wakeboarden. Voor jong en oud is er altijd wel iets te doen, aan de ontspanning met de mogelijkheid om iets te eten en te drinken is natuurlijk ook gedacht.

Snowboarden of skiën in Winterberg

Heb je zin om echt een weekendje weg te zijn en ben je liefhebber van sneeuw? Winterberg is een prachtige plaats in het Duitse Sauerland en ligt niet ver van Nederland af. Het ene moment ben je nog thuis, een paar uur later sta je op de lange latten en zoef je van de verschillende skipistes af. Wintersporten in eigen land kan natuurlijk ook, voor een echte wintersport beleving kun je naar Snowworld in Landgraaf gaan. Vijf pistes en een echte stoeltjeslift zorgen ervoor dat je een echte wintersport beleving hebt.

Goede voorbereiding voor je weekend weg

Een goede voorbereiding is het halve werk en voorkomt teleurstellingen, het is altijd verstandig om de weersvoorspellingen te controleren voor je vertrekt. Wordt het mooi en zonnig weer, vergeet je zonnebril en zonnebrand niet in te pakken.

Het belangrijkste van alles is je kleding, tijdens een actief weekend weg kun je niet zonder sportkleding. Ga je naar het water dan spreekt het voor zich dat je zwemkleding nodig hebt. Een weekend skiën of langlaufen vergt wat meer voorbereiding met skikleding en je ski outfit. Weet je zeker dat je niks vergeten bent? Het genieten kan beginnen, veel plezier met je actieve weekend weg!