Meivakantie 2022: wat te doen in binnen- of buitenland?

  • vakantie

Wij blikken alvast vooruit naar de meivakantie met dit mooie weer. Maar wat is er allemaal voor leuks te ondernemen tijdens die week? In deze blog vind je inspiratie voor je vakantie in binnen- of buitenland!

Meivakantie in Nederland

Als naar het buitenland gaan niet op de planning staat voor jouw meivakantie, heeft Nederland meer dan genoeg te bieden!

Huur een bootje of sloep

Ultiem genieten van het voorjaar: varen op een bootje of sloep in bijvoorbeeld Amsterdam, Leiden of Loosdrecht! Met goed weer is een dagje op het water heerlijk met vrienden, familie of juist collega’s. En daar hoef je geen vaarbewijs voor te hebben! Er zijn genoeg websites te vinden die bootjes of sloepen verhuren waar geen vaarbewijs voor nodig is, zoals sloepdelen.nl. Borreltje erbij, hapje erbij en gaan! ⛵

Wist je dat Datumprikker tegenwoordig ook de snelle versie van een afspraak aanmaken heeft? In slechts twee stappen (i.p.v. acht!) weet jij al de meest geschikte datum voor jouw groep om een bootje te huren!

Mega snelle Datumprikker aanmaken

Shoppen: altijd een goed idee

De vakantie is een uitgelezen kans om weer lekker te gaan shoppen. Gelukkig weer zoals we gewend zijn: zonder mondkapjes of andere restricties! Bezoek een grote stad in Nederland of bijvoorbeeld een fashion outlet, zoals Bataviastad in Lelystad of Designer Outlet Roosendaal. Als je geen zin hebt om er een dag voor uit te trekken, kan je natuurlijk ook altijd online shoppen! Wat heb jij nog op je lijstje staan om te kopen? Met het goede weer verschijnen bijvoorbeeld alle sneakers weer in het dagelijks leven. Wie heeft er tegenwoordig geen paar sneakers thuis liggen? Bij Winkelstraat.nl vind je o.a. de sneakers uit de nieuwste collecties van designermerken. Misschien een leuk moment om een bijzonder exemplaar in huis te halen!

Vier 5 mei op een Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsdag (5 mei) valt in de meivakantie en is tevens een nationale vrije dag. Vier de vrijheid samen met je vrienden, familie of collega’s op een van de Bevrijdingsfestivals! Op veertien plaatsen door het hele land worden de Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Zin om een dansje te wagen? Bekijk hier waar het voor jou dichtstbijzijnde Bevrijdingsfestival is.


Voor de sporters onder ons

Door het mooie weer kan er ook weer lekker buiten gesport worden. Denk aan bijvoorbeeld het maken van een lange wielrentocht. Maar de vakantie biedt ook voor genoeg andere sporters onder ons de kans om even extra te trainen. Sporters zoals wielrenners, zwemmers en atleten zetten natuurlijk graag topprestaties neer. Iets dat daarbij helpt, zijn natuurlijk gladde benen! Misschien tijdens je vakantie eens kritisch kijken hoe je flink kunt besparen op je scheermesjes? Bij Kruidvat kun je gemakkelijk filteren op hoge kortingen zodat je niet meer naar de lokale markt hoeft.

Home sweet home

Thuis is natuurlijk ook altijd genoeg te doen! Lekker klussen aan het huis of misschien de woon- of slaapkamer herinrichten. En voorjaar betekent ook: de tuin weer eens aanpakken! Met goed weer is de meivakantie daar het uitgelezen moment voor. Bovendien nodigt mooi weer ook uit om weer lekker te barbecueën. Wist je dat je gemakkelijk en snel je vlees voor de barbecue kan bestellen bij online slagerij www.bollensteak.nl? En vergeet ook geen koude biertjes en lekkere salades voor bij de barbecue te halen!

Plan een BBQ

Meivakantie in het buitenland

Wijnliefhebbers: hier moet je zijn!

Wie van wijn houdt, moet een keer in de Italiaanse streek Apulië (ook wel: Puglia) geweest zijn. Hier worden vele heerlijke wijnen geproduceerd, zoals de bekende Primitivo. De wijnen (en het heerlijke eten!) worden hier voor een zeer betaalbare prijs verkocht. Daarnaast is het een prachtige streek met een schitterende kust.


Betaalbaar Denemarken in de meivakantie

Denemarken betaalbaar? Dat hoor je niet vaak, maar tijdens de meivakantie kan je voor niet al te veel geld een mooi vakantiehuisje huren in het Scandinavische land. Dit komt doordat de meivakantie geen vrije week is in Denemarken, waardoor vakantiehuisjes en andere accommodaties veel goedkoper zijn dan in bijvoorbeeld de zomervakantie! Wist je dat Landal GreenParks ook parken in Denemarken heeft? Daarnaast is de natuur in Denemarken begin mei in volle bloei en kan je volop genieten van het mooie land.

Ierland op z’n droogst

Altijd al eens naar Ierland willen gaan, maar houdt het feit dat er zoveel regen valt je tegen? Mei en juni zijn de minst regenachtige maanden in dit land, dus de meivakantie is de perfecte tijd van het jaar om erheen te gaan! Het is een prachtig land met ongerepte natuur (het groenste land van Europa!), gezellige steden met Ierse pubs, een rijke geschiedenis en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Plan een paar dagen Ierland