5 bijzondere vakantiebestemmingen voor de zomer van 2022

  • vakantie

Het is deze zomer weer tijd voor mooie tripjes! Heb je de Costa del Sol of de Franse camping nu wel gezien en ben je op zoek naar iets speciaals waar niet heel Nederland ook te vinden is? We hebben vijf bijzondere bestemmingen voor je op een rijtje gezet waar jij meer dan prima kan vertoeven deze zomer!

Prik de beste vakantiedata

Ontdek Albanië, het nieuwe vakantieland

Albanië: je zou het in je hoofd misschien niet direct als vakantieland bestempelen, maar dat is onterecht! Het land beschikt niet alleen over een schitterende natuur, maar ook over gezellige (kust)dorpjes, de ongepolijste (maar wel veilige) hoofdstad Tirana en haar eigen Albanese Alpen. Het laatste is perfect voor actievelingen en reizigers die graag wildlife willen zien. Het gebied is ruig en je kan er uitstekend wandelen en fietsen of mountainbiken. Ook lopen er bruine beren, wolven en lynxen rond in de natuur! Als je wat meer toe bent aan het strand, moet je in de badplaats Sarandë zijn: met meer dan 300 zonnige dagen per jaar geniet je gegarandeerd van de zon op een terrasje aan de boulevard of in een bootje langs de kust. En sla ook het meer van Ohrid niet over, waar je tot rust kan komen en kan zwemmen in het glasheldere water van het meer. Tenslotte is Albanië niet alleen mooi, maar ook goedkoop. Een perfect vakantieland dus!


De parel van Turkije: Cappadocië

Op de foto lijkt het haast sprookjesachtig, en dat is misschien ook wel zo: dit prachtige landschap in Turkije moet je een keer gezien hebben in je leven. Cappadocië, een nationaal park dat op de werelderfgoelijst van UNESCO staat, bestaat uit rotsen die ze ook wel feeënschoorstenen noemen, tufsteenkegels en ondergrondse steden, kerken en kloosters. Een bijzondere locatie om je vakantie door te brengen dus!


Plan je vakantie met vrienden

Ga veilig op reis

Natuurlijk moeten er ook andere dingen geregeld worden behalve de bestemming zelf. Ook zeker niet onbelangrijk: weet wat er vergoed wordt door je korte of doorlopende reisverzekering! En let bij het uitkiezen van je vakantieland ook op de coronamaatregelen die daar op dat moment van kracht zijn. Dat er bij ons geen restricties meer zijn, betekent helaas niet dat ze er ook op andere plekken niet zijn.

Spaans eiland-alternatief: de Cíes-eilanden

Houd jij echt van de Spaanse zon, maar heb je eilanden als Mallorca en Ibiza nu wel gezien en ben je op zoek naar iets unieks in Spanje? Probeer dan eens de Cíes-eilanden uit! Ze liggen voor de kust van Vigo, in het noordwesten van Spanje. Het wordt ook wel het Caribisch gebied van Galicië genoemd! Omdat het onderdeel is van een nationaal park, mogen er maar 2.200 bezoekers per dag komen. Ook zijn er geen hotels, dus je zal op een van de campings moeten verblijven. Auto’s en fietsen zijn er niet toegestaan, dus hier kom je voor de ultieme rustvakantie! Toch wel willen kunnen rondrijden? Boek dan je vakantie naar Vigo en maak een uitstapje naar de Cíes-eilanden!


Hvar, het St. Tropez van Kroatië

Op zoek naar een wat minder rustige vakantie, bijvoorbeeld eentje waar je lekker van het nachtleven kan genieten, maar ook prachtige natuur kan bezichtigen? Kroatië is steeds meer in trek. Hvar is een eiland dat veel te bieden heeft: kleine vissersdorpjes, prachtige droomstranden waar je tot laat in de avond kan genieten van de zee en de historische stad Hvar met typische stenen huizen en romantische straten. In het noorden van het eiland bevinden zich nog wat kleinere dorpjes die minder toeristisch zijn, maar zeker het bezoeken waard! Ook worden hier op kleine schaal wijnen geproduceerd. Maar Hvar is ook een uitgaanseiland geworden met haar bruisende nachtleven en strandclubs op de mooiste locaties! Een perfect eiland dus als je in bent voor uitgaan, maar ook het bezichtigen van mooie landschappen, kusten en stadjes.


Blijf op de hoogte van wat je kids doen

Tijdens je vakantie wil je vast vrienden en familie up-to-date houden van al je belevenissen. En je wil misschien op de hoogte blijven van wat je kids doen tijdens de vakantie. Vergeet dan dus niet om een sim only onbeperkt data-abonnement af te sluiten om - waar en wanneer in Europa je ook maar wil - contact te houden.

Alentejo: verborgen schat in Portugal

Als je aan Portugal denkt, denk je misschien meteen aan Lissabon of de Algarve in het zuiden. Deze plekken zijn enorm populair geworden onder de Nederlandse reiziger. Maar wist je dat er ook een mooie streek tussen deze twee ligt? Het is Alentejo! Het gebied heeft enorm veel te bieden. Het bestaat uit mooie heuvels waar je urenlang kan wandelen of fietsen, oude kasteeldorpjes en een geweldige surfkust. Ook bevinden er zich vele wijngaarden: zeker de moeite waard om te bezoeken en om te proeven van de heerlijke wijnen die er geproduceerd worden! Wat verder heel bijzonder is aan Alentejo, is dat het een van de weinige plekken in Europa is waar je de Melkweg kan zien. In het Dark Sky Reserve wordt de lucht beschermd tegen luchtvervuiling, waardoor je in de zomermaanden de Melkweg kan bewonderen. Je kan zelfs een aantal planeten zien wanneer je een grote telescoop gebruikt! Tenslotte kan je in Alentejo de stad Évora niet overslaan, het is namelijk een prachtige stad die niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.


Stuur een vakantie-Datumprikker naar vrienden