Vijf leuke things to do in meimaand bloeimaand

  • activiteit

Het is mei en het voorjaar is nu echt begonnen! Mei is de bloeimaand en de natuur komt weer volop tot leven. Hierdoor kun je genieten van prachtige kleuren om je heen. Mei is ook een leuke tijd om er lekker op uit te gaan, want het is vaak lekker weer en er is genoeg te doen. In dit artikel zetten we vijf leuke activiteiten voor je op een rijtje.

1. Bloesemtocht door de Betuwe

Ben jij een echte wandel- of fietsfanaat? Dan is een mooie wandel-of fietstocht door de Betuwe echt wat voor jou. De Betuwe is de perfecte plek om bloesem te spotten, want de bloesembomen staan hier tot eind mei op verschillende momenten in bloei. Het is heerlijk om tijdens het wandelen of fietsen van deze prachtig gekleurde bomen te kunnen genieten.

En behalve de bloesem is er nog veel meer te ontdekken! Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Buren, een historische stad met prachtige oude huizen en leuke boetiekjes. Aanraders zijn het Marechaussee museum en Korenmolen Prins van Oranje. Het is natuurlijk extra leuk om Buren en omgeving met vrienden of vriendinnen te bezoeken. Prik dus snel een datum en ga gezellig met zijn allen op stap!


2. Een bezoek aan de Keukenhof

Net als in eerdere jaren ligt de Keukenhof er weer prachtig bij deze tijd van het jaar. Het bloemenspektakel is absoluut een bezoekje waard. Hier zie je meer dan zeven miljoen tulpen, hyacinten en narcissen in alle kleuren van de regenboog, een prachtig spektakel.

De Keukenhof is open t/m 14 mei. Wees er dus snel bij om dit fenomeen te bewonderen! Vind je de Keukenhof te druk? Dan is het leuk om op de pedalen te klimmen voor een fietstocht langs uitgestrekte en fel gekleurde bollenvelden zo ver je kunt zien.


3. De Goudse Keramiekdagen

Op donderdag 18 en vrijdag 19 mei staat Gouda in het teken van de Goudse Keramiekdagen. Op deze dagen is er hier van alles te doen. Denk bijvoorbeeld aan exposities van keramisten, muziekuitvoeringen en een keramiekwandeling langs dertien locaties met kunst en keramiek in de binnenstad van Gouda.

Er worden ook demonstraties over plateel schilderen gegeven. Gouda is beroemd om haar plateel en misschien scoor je zelf wel een mooi exemplaar bij een van de vele kraampjes op de keramiekmarkt. Genoeg keramiek gezien? Bezoek dan het mooie, historische stadhuis op de markt of duik op een van de vele gezellige terrasjes voor een lekkere versnapering.

4. Geef je tuin een opfrisbeurt

Geen zin om eropuit te gaan? Mei is de bloeimaand en dus hét moment om je tuin klaar te maken voor de zomer. Geef je tuin een opfrisbeurt door bijvoorbeeld onkruid weg te halen, het gras te maaien of je tuinmeubels schoon te maken. Het is nu ook tijd om je tuin aan te planten als je dat nog niet hebt gedaan. Met leuke plantjes in vrolijke kleuren ziet je tuin er al gauw een stuk gezelliger uit en kan je er de hele zomer heerlijk van genieten.

5. Ga lekker een weekendje weg

Activiteiten zijn leuk, maar vaak ook inspannend. Als jouw agenda aardig is volgelopen, is het heerlijk om aan het einde van de maand even lekker bij te komen in een luxe wellness hotel. Pinksteren valt op 26 mei dus als je vrijdag 27 mei vrij neemt heb je een lang weekend en genoeg tijd om even helemaal tot rust te komen.

Nederland heeft veel luxe wellness hotels waar je van heerlijke faciliteiten kunt genieten, zoals de sauna of een heerlijke massage. Toch weer even wat activiteit? Dan zijn er meestal leuke dingen om te doen in de omgeving van het hotel. Denk bijvoorbeeld aan een ontspannende wandel- of fietstocht. Zoals je ziet hoef je je in meimaand bloeimaand geen moment te vervelen!