Heerlijk genieten: deze musicals draaien nu in de theaters

  • uitje

Genieten van mooie verhalen, toffe choreografieën en prachtige muziek: het kan allemaal tijdens een musical. Niet voor niks is het een populair dagje of avondje uit voor jong en oud. Ben je benieuwd welke musicals nu in de theaters draaien? Je vindt ze hier!

1. Pretty Woman

Gebaseerd op de iconische film uit de jaren ’90 met Julia Roberts en Richard Gere, kun je nu ook in ons land genieten van Pretty Woman de musical.

Het verhaal volgt de jonge prostituee Vivian Ward (gespeeld door Shanna Slaap) en rijke zakenman Edward Lewis (gespeeld door Jan Kooijman). Het verhaal begint wanneer Edward de escortdame meeneemt naar zijn hotel, waar hij erg gecharmeerd van haar raakt. Vervolgens neemt hij haar mee naar enkele zakelijke evenementen. Maar wat begint als een zakelijke overeenkomst, bloeit al snel op tot een onverwachte en complexe romance…

Ook lachen, zwijmelen en genieten tijdens deze heerlijke musical? Hij draait in het Beatrix Theater in Utrecht op de volgende data.


2. De Hospita

Simone Kleinsma is terug in het theater met de nieuwe komedie musical De Hospita. Ze speelt Madeleine Coutard, een voormalig revuester en comédienne. Wanneer uit geldnood drie jonge studenten bij haar intrekken, wordt ze geconfronteerd met de wereld van nu, die zich bezighoudt met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk. De musical draait in verschillende theaters door het hele land, misschien ook wel bij jou in de buurt.


3. MAMMA MIA!

MAMMA MIA is een verhaal dat we waarschijnlijk allemaal kennen. Toch gaat het nooit vervelen! De musical is daarom weer in verschillende theaters in het land te zien. De volledig nieuwe cast (waaronder Brigitte Heitzer en René van Kooten) belooft veel goeds!

Het verhaal speelt zich af op een Grieks eiland en draait om het leven van Sophie Sheridan, die op het punt staat te trouwen. Ze wil graag weten wie haar vader is, dus nodigt ze drie mannen uit die mogelijk haar vader zouden kunnen zijn, op basis van het dagboek van haar moeder. Een echte feel-good musical met de heerlijke meezing hits van ABBA! Benieuwd wanneer hij bij jou in de buurt draait? Hier vind je het volledige speelschema.


4. K3 De 3 Biggetjes

Heb je thuis kleine kids rondlopen? Dan mogen jullie de nieuwe musical De 3 Biggetjes van K3 zeker niet missen! Na het enorme succes van de musical in 2003 en 2007 is er nu een nieuwe versie met een nieuwe kast, waaronder natuurlijk Hanne, Marthe en Julia.

In de musical volg je de drie biggetjes (Knirri, Knarri en Knorri) die op hun hielen worden gezeten door Wuppert, Waldo en Willy, de drie zonen van de grote boze wolf. Een moderne versie van een bekend sprookje!

In zowel Nederland als Vlaanderen is de musical te zien in 2024. De eerste show is in het Luxor theater in Rotterdam op 22 februari. De volledige speellijst vind je hier.


Heerlijk genieten

Zit er een musical tussen die jou aanspreekt? Maak een datumprikker aan om een datum te vinden waarop jullie allemaal kunnen. Veel plezier!