De leukste bioscoopfilms voor de kerstvakantie

  • vakantie

Zoek je een leuke activiteit voor de aanstaande kerstvakantie? De bioscoop is altijd een goede optie! In december komen er meerdere leuke en grappige films op het doek, die zeker de moeite waard zijn. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje!

1. Wonka

De hit van het najaar: Wonka. Gebaseerd op het personage uit het welbekende ‘Charlie and the Chocolate Factory’, ofwel ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’. Het is Roald Dahls meest iconische kinderboek en één van de best verkochte kinderboeken aller tijden. De film laat zien hoe de uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd.


2. Teddy’s kerstfeest

Een heerlijke kerstfilm voor het hele gezin: Teddy’s kerstfeest. In de film ontdekt Maria tijdens een bezoekje aan de kerstmarkt een groot geheim: knuffelbeer Teddy, die op de bovenste plank van een kraampje staat, leeft! Marianne probeert de knuffel te winnen, terwijl Teddy eigenlijk andere plannen heeft. Met deze film kom je helemaal in de kerstsfeer.

3. Neem me mee

"Neem me mee" is een Nederlandse komedie die gaat over een groep ouderen die samen op reis gaan naar Zuid-Frankrijk. De film laat op een grappige en herkenbare manier zien waar je mee te maken krijgt als je ouder wordt. De reisgenoten ontmoeten nieuwe mensen en krijgen te maken met onzekerheden, verliefdheid en nog veel meer uitdagingen!


4. De Tatta’s 2

Heb jij het eerste deel van de Nederlandse film De Tatta’s gezien? Dan mag je deze kerstvakantie het vervolg niet missen! In de komedie film volgen we weer de familie Van Kampen, die zich inmiddels heeft gesetteld in hun flatje in de Hollandwijk. Nu blijkt dat hun wijk met sloop wordt bedreigd, wat nogal rauw op hun dak valt. Ook komt de vader van Erik bij hen wonen, wat het leven van het gezin nog meer op z’n kop zet.


5. Bon Bini: Bangkok Nights

Zin om te gieren van het lachen? Dan heb je geluk: 20 december komt het vierde deel van Jandino’s Bon Bini uit. In Bangkok Nights willen Judeska en Ping Ping hun fastfoodketen FC Kip uitbreiden en sluiten hiervoor een lening af bij de Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan. Doordat ze de kleine lettertjes niet goed lezen, komen ze bedrogen uit en raken ze alles kwijt. Ze zoeken Lo Pei Chan op in Bangkok om wraak te nemen.


Films kijken in de kerstvakantie

Met bovenstaande films hoef je je niet te vervelen in de kerstvakantie! Wil je samen met je vrienden naar de film? Stuur ze een datumprikker zodat je direct weet wanneer ze kunnen. Veel plezier!