Aanwezigheid (RSVP): dé manier om te weten wie aanwezig zal zijn

  • datumprikker

Weet je de datum al, maar nog niet wie aanwezig zal zijn? Met het afspraaktype 'Aanwezigheid (RSVP)' krijg je eenvoudig een overzicht van wie aan- of afwezig is op de door jou opgegeven datum of data. Handig voor bijvoorbeeld je verjaardag of sporttraining, maar ook voor een jubileum, diner of feestdagen als Sinterklaas en kerst!


Je kent dit afspraaktype misschien al onder de oude naam 'RSVP'. Het afspraaktype heet nu 'Aanwezigheid (RSVP)', omdat je hiermee de aanwezigheid van de deelnemers op een vooraf bepaalde datum te weten komt. Omdat de datum al vooraf bepaald is, prik je bij dit afspraaktype dus geen datum!

Verjaardag

Hieperdepiep, hoera! Jouw verjaardag is natuurlijk een bijzonder moment in het jaar. Wil je dit graag vieren met vrienden en familie, maar weet je nog niet wie er precies aanwezig zullen zijn? Met Aanwezigheid (RSVP) kunnen jouw gasten met 'Ja', 'Misschien' of 'Nee' aangeven of ze erbij zijn of niet. Zo weet je precies met hoeveel personen je rekening moet houden voor bijvoorbeeld het doen van de inkopen!

Weet wie aanwezig is op jouw verjaardag

Zie ook: Tips & tricks voor het organiseren van je verjaardag

Trainingen en wedstrijden

Hopende dat de competities gauw weer kunnen starten, zijn we blij dat we weer lekker mogen trainen met ons voetbalteam, hockeyteam of andere sport. Maar wie is deze week aanwezig bij de training? Stuur gemakkelijk en snel een Aanwezigheid (RSVP)-afspraak naar het hele team om in te zien wie aanwezig zal zijn. Zo kan de trainer rekening houden met het aantal personen voor het opzetten van de training. Ook erg handig om terug in te kunnen zien voor het maken van de basisopstelling voor een (oefen)wedstrijd!

Plan een training of wedstrijd


Andere momenten voor afspraaktype Aanwezigheid (RSVP)

Zo zijn er nog talloze andere momenten waarbij de datum voor een bepaalde afspraak al vaststaat. Je wil bijvoorbeeld weten wie bij de eerstvolgende vergadering aanwezig is. Wie meegaat op teamweekend. Of wie naar een diner van bijvoorbeeld je eetclub komt. Wat is jouw eerstvolgende afspraak met Aanwezigheid (RSVP)?

Waar staat RSVP eigenlijk voor?

RSVP is de afkorting van 'Répondez s'il vous plaît'. Dit is Frans voor 'antwoord alstublieft' en wordt van oudsher gebruikt in uitnodigingen voor bijvoorbeeld feesten of huwelijken. Hierbij verwacht de organisator dat de genodigden laten weten of ze aanwezig zullen zijn of niet.

Hoe kan ik Aanwezigheid (RSVP) gebruiken?

Om een afspraak te maken met Aanwezigheid (RSVP), vink je deze aan in de 'Wat'-stap onder 'Type afspraak'. Geef vervolgens de datum of data op die al vaststaan en stuur een uitnodiging naar de deelnemers. Vervolgens krijg je eenvoudig en snel een overzicht van wie aan- of afwezig zijn op jouw afspraak!

Afspreken in tijden van corona

Afspreken met elkaar doen we graag, maar wel verantwoord. Houd er altijd rekening mee hoeveel mensen je volgens de huidige maatregelen thuis mag uitnodigen of op een andere locatie bij elkaar mag brengen. Er zijn heel veel afspraken die ook online georganiseerd kunnen worden! Zo kan je op afstand met elkaar een pubquiz organiseren. Wanneer we wel weer met meerdere mensen kunnen samenkomen, let er dan ook op dat de 1,5 meter afstand bewaard kan worden.


Benieuwd naar de andere afspraaktypen? Lees hier waarvoor je onze vier verschillende afspraaktypen kan gebruiken.

Gebruik nu Aanwezigheid (RSVP)

Voor bijvoorbeeld je verjaardag, sporttraining of vergadering.