De zomer komt eraan: tijd voor een tuinfeestje

  • feest

Een heerlijk vooruitzicht, het goede weer is hier en je kunt weer lekker naar buiten. Niet alleen voor een wandeling, fietstochtje of strand, maar ook voor een feestje. Het is nu het perfecte moment voor een tuinfeestje. Heb jij dit jaar zin om een leuke party te organiseren? Check dan deze vijf tips.

Tip 1. Nodig familie, vrienden en/of collega’s uit

Ben je jarig of geslaagd voor je examens? Van harte gefeliciteerd! Een goede reden voor een leuk feestje met je vrienden en vriendinnen. Maar ook als je er geen speciale reden voor hebt is het natuurlijk altijd leuk om een feestje te geven. Dus maak de tuin partyproof, prik een datum waarop al je vrienden en vriendinnen kunnen en ga lekker samen feesten!


Tip 2. Check vooraf het weer

Het is natuurlijk een grote domper als je feestje letterlijk in het water valt. Hou daarom altijd goed het weer in de gaten als je een datum gaat kiezen. Het weer is in Nederland vaak moeilijk te voorspellen, dus kijk zo kort mogelijk van tevoren wat de beste datum is. Ook handig, hier kun je zien welke dagen je historisch gezien het beste weer hebt. Zo kan je je party zo goed mogelijk plannen en staat niets meer in de weg voor een spetterend tuinfeest!

Tip 3. Organiseer een gezellige barbecue

De zomer is natuurlijk ook hét moment voor een lekkere BBQ en er is niets leukers bij je feestje dan een lekkere barbecue voor je gasten. Gezellig samen rond de barbecue staan, terwijl jij of een andere grillmaster de lekkerste gerechten bereidt. Inspiratie nodig? Bij Jumbo vind je makkelijke bbq recepten.

Check hoeveel mensen er komen zodat je genoeg vlees en andere lekkernijen in huis haalt. Je kan ook aan je gasten vragen of ze wensen hebben, en natuurlijk is het handig om te checken of je rekening moet houden met allergieën. Maak in ieder geval een boodschappenlijstje zodat je niets vergeet.


Tip 4. Kies een leuk thema

Er is niets leukers dan het organiseren van een themafeest. Denk bijvoorbeeld aan een Tropical/Hawaii Party. Zo krijgt je feestje meteen een gezellige tropische sfeer. Zet vazen met palmtakken en kleurrijke tropische bloemen neer om die echte Hawaii vibe te creëren. Vergeet ook niet een tikiba en een cocktailshaker voor een Piña Colada!

Tip 5. Bedenk wat je allemaal nodig hebt

Je hebt waarschijnlijk wel wat spullen nodig voor je feestje en niet alles zelf in huis. Je zal dus ook een aantal dingen moeten huren. Denk bijvoorbeeld aan (sta)tafels, een partytent, decoraties, geluidsboxen en serviesgoed/bestek. Bekijk hier een compleet overzicht voor alles wat je nodig zou kunnen hebben.