Leuke zomeruitjes met vrienden plannen? Check deze vijf opties!

  • zomer

Warme zomeravonden, gezellige feestjes en een verfrissende duik in het zwembad: in de zomer is alles leuker! Tijd dus om leuke uitjes met je vrienden te plannen. Maar, wat is allemaal leuk om samen te doen wanneer de zon schijnt? We zetten vijf leuke uitjes voor je op een rijtje.

1. Festival

De hele dag dansen op de lekkerste beats: een festival bezoeken met je vrienden is hartstikke gezellig. Check daarom de festivalagenda van dit jaar en kijk of er een leuk feestje voor jullie bij zit. Zo hebben jullie gegarandeerd een leuk dagje weg!


2. Stedentrip

Wil je niet één dag, maar misschien wel een weekendje weg of week met je vrienden op pad? Plan dan een stedentrip. Heerlijk struinen door de stad, cultuur snuiven en drankjes drinken op het terras. Een super leuke manier om samen tijd door te brengen!

Ook leuk om te weten: in de zomer is er in veel landen uitverkoop. Zo kan je tijdens je stedentrip dus misschien wel leuke kleding scoren voor een mooi prijsje. Maar, wanneer is het sale? Dat verschilt per land. In buurland België, maar ook in Frankrijk en Spanje begint de uitverkoop bijvoorbeeld in juli. Brengen jullie een bezoekje aan het Zweedse Stockholm of Deense Kopenhagen? Dan ben je waarschijnlijk al iets te laat, de sale is daar al in juni begonnen.

3. Picknicken

Op het terras van een restaurant lunchen, dineren of borrelen is natuurlijk hartstikke leuk in de zomer. Maar heb je er wel eens aan gedacht om te picknicken, bijvoorbeeld in het park? Een leuke en relaxte manier om samen met je vrienden te genieten van het lekkere weer. Daarbij scheelt het ook nog eens veel geld!


4. Zwemmen

Lopen de temperaturen ver op, misschien wel naar 30 graden? Niks is dan lekkerder dan een heerlijke verkoeling in het water. Zoek samen met je vrienden het zwembad op of spendeer een dagje op het strand of bij de strandtent. Vergeet je zonnebrand niet! Een groot voordeel van samen gaan: zo kan je gemakkelijk elkaars rug insmeren ;-)


5. Tuinfeestje

Heb jij een tuin of balkon? Organiseer deze zomer dan eens een tuinfeestje voor je vrienden. Steek de barbecue bijvoorbeeld aan en serveer lekkere drankjes. Succes gegarandeerd! Ook kan je vragen of iedereen wat eten of drinken meeneemt, zodat je niet alles zelf hoeft te regelen. Extra leuk is om de tuin te versieren, bijvoorbeeld met verlichting en slingers.


Minder lekker weer?

Ook zijn er natuurlijk mindere zomerdagen, waarop de zon achter de wolken blijft en het misschien zelfs wel regent. De bovenstaande uitjes zijn op zulke dagen iets minder leuk… Plan op dit soort dagen bijvoorbeeld een escaperoom of ga de strijd met elkaar aan tijdens lasergamen. Samen cultuur snuiven? Bezoek dan eens een museum. Met deze uitjes valt je zomer nooit in het water!