Kerst en oudejaarsavond 2021: de beste tips voor een onvergetelijk eind van het jaar!

  • feestdagen

We hopen van harte dat we kerst dit jaar wél met de hele familie kunnen vieren. En hoe fijn zou het zijn als we ook weer feestend ons dak uit kunnen gaan op oudejaarsavond? In deze blog geven wij de beste tips voor het organiseren van een heerlijke kerst en inspiratie voor wat je allemaal kan doen op oudejaarsavond.

Organiseer een gezellige kerst

Verstuur op tijd je kerstkaart

Het klinkt misschien ouderwets, maar een kerstkaart sturen is nog altijd iets wat vele Nederlanders doen. Vorig jaar steeg het aantal verstuurde kerstkaarten enorm vanwege de coronapandemie. We konden niet bij elkaar komen en hadden daarom nog meer behoefte om elkaar een persoonlijk kerstkaartje te sturen. Maar waarom zouden we hiermee stoppen? Het is een mooie manier om elkaar een fijne kerst te wensen, dus leuke en persoonlijke kerstkaarten mogen ook dit jaar zeker niet ontbreken. Bij Greetz kun je kiezen uit verschillende ontwerpen van bekende designers als Luckz, TMS en Paperclip. Of je kunt natuurlijk een eigen kerstkaart ontwerpen met je eigen foto’s! Daarmee kun je familie en vrienden extra verrassen.

Verstuur jouw kerstkaart


Haal de kerstsfeer in huis

Tijd om het huis om te toveren en gezellig te maken voor kerst! Heerlijk om de weken voorafgaand aan kerst alvast in de sfeer te komen. De laatste maanden van het jaar zijn altijd enorm druk, en dit jaar nog drukker dan ooit. Juist om die reden is het goed om even goed tijd te maken voor het versieren van je huis, even lekker alleen of juist gezellig samen!

Maar allereerst: kerstmuziek! Zet een kerstplaylist aan om mee te blèren tijdens het versieren van je huis. Op Spotify staat genoeg, zoals de Kerst Hits Top 100: 100 kerstliedjes om alvast in de sfeer te komen, van klassiekers zoals Last Christmas en All I Want For Christmas Is You tot swingende nieuwkomers van Ariana Grande en de Jonas Brothers.

Het versieren van je huis hoeft niet duur te zijn. Probeer eens een aantal DIY (‘do it yourself’) decoraties, zoals het maken van een eigen, simpele kerstkrans. Lees hier hoe je al van een paar eucalyptustakken en een lichtjesslinger eenvoudig een stijlvolle kerstkrans maakt. Om een persoonlijke touch te geven aan de kerstsfeer in huis kan je ook zelf kerstballen maken. Ook super leuk om met de kids te doen! Verder kunnen winterse geuren in huis het kerstgevoel nóg meer bevorderen. Er zijn genoeg plekken waar je kerstgeurkaarsen kan kopen (zoals H&M Home), maar ook geurzakjes kunnen je huis al heerlijk naar winter en kerst laten ruiken. Daarnaast mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken, in welke vorm dan ook. Een echte kerstboom is natuurlijk heel mooi en de geur ervan kan je al het nostalgische kerstgevoel brengen, maar er bestaan ook prachtige kunstkerstbomen. En je hoeft natuurlijk per se een boom te hebben waarvan de piek bijna tegen het plafond komt, ook een klein kerstboompje is heel trendy, gezellig en ook nog eens makkelijker te versieren!


Inspiratie voor het kerstdiner

Een goede sfeer is al het halve werk, maar natuurlijk mag een verrukkelijk kerstdiner niet ontbreken. Vind jij het heerlijk om uren in de keuken te staan om een uitgebreid diner met culinaire gerechten te verzorgen? Of hoeft dat grote uitpakken niet per se van jou en verzorg je jouw gasten liever met een aantal simpele maar toch overheerlijke en kerstwaardige gerechten? Iedereen geeft zijn of haar eigen invulling aan het kerstdiner en daarom zijn er enorm veel mogelijkheden. Op de website van Albert Heijn kan je inspiratie voor recepten opdoen waarmee jij jouw gasten van een overheerlijk kerstdiner voorziet! En maak het jezelf niet al te moeilijk: laat de boodschappen gewoon lekker thuis bezorgen 😉.

Nodig anderen uit voor het kerstdiner


Doei 2021: wij gaan knallend 2022 in

Time to party!

Of we straks weer echt kunnen feesten op oudejaarsavond is nog maar de vraag. Maar er is niks mis met een beetje goede hoop houden! Indien het daadwerkelijk kan, hebben we alvast een aantal topfeesten voor je op een rijtje gezet waar je 2022 gegarandeerd knallend inluidt:

Vier oudejaarsavond feestend met vrienden

NYE op andere manieren

Als je niet staat te springen om een groot feest op New Year’s Eve zijn er natuurlijk genoeg andere manieren om het nieuwe jaar in te luiden. Wil jij niks van het vuurwerk missen? Er zijn verschillende restaurants met prachtig panorama-uitzicht over Amsterdam, zoals Canvas op de 7e, Madam of SkyLounge Amsterdam. Heerlijk genieten van een goed diner én vuurwerk!

Aangezien Oud & Nieuw dit jaar in het weekend valt, kan je er ook zeker een weekendje weg van maken. Zoals naar Maastricht, de stad waar het haast lijkt alsof je je in het buitenland begeeft, waar je kan aftellen op het Vrijthof en het vuurwerk boven de rivier de Maas kan bekijken. Of naar Rotterdam, waar om twaalf uur ‘s nachts het nationale vuurwerk wordt afgestoken! En iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar een absolute aanrader met kinderen: de Efteling!

Plan een nieuwjaarsweekendje weg

Toch geen zin om de deur uit te gaan? Dan kan je natuurlijk altijd vrienden bij je thuis uitnodigen om samen te proosten op het nieuwe jaar! Of maak er een ouderwets gezellige familiedag en -avond van.

Nodig vrienden of familie uit voor NYE