Zakelijke lunch? 6 restaurants voor een meeting met een bite

  • zakelijk

Zakelijk lunchen, waar doe je dat? Een greep uit het restaurantaanbod in Nederland. Van hotspot, Michelin-chic tot relaxte stationshuiskamer. 6 tips voor een meeting met een bite.

1. MaMa Kelly, Amsterdam

Kip en kreeft bepalen de menukaart bij Amsterdams nieuwste hotspot MaMa Kelly, het zusje van het succesvolle MaMa Kelly Den Haag. Nou ja, zo wil de marketing en dat zijn de signature dishes (de twee diersoorten zijn dus alom aanwezig, ook op de vloerbedekking!). Maar, de chef-kok kan veel meer; er komen ook soepen, salades, risotto’s en andere vleesgerechten uit de keuken. Gelukkig, want voor een zakelijke lunch wil je het liefst iets wat bij iedereen in de smaak valt. Hoewel je in dit geval zakenrelaties waarschijnlijk alleen al met het zoete, poederroze interieur inpalmt. MaMa Kelly Amsterdam is gevestigd in het iconische Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid en is 7 dagen per week geopend, op zaterdag zelfs tot 01.00 uur. Klein nadeel: in de eerste weken na de opening is het alleen nog voor diner, de lunchmogelijkheid komt wat later. Dat wordt dus eerst zakelijk dineren.


Direct datum prikken voor zakenlunch


2. Café-Restaurant Dauphine, Amsterdam

Op loopafstand van Station Amsterdam Amstel in de voormalige Renault-garage zit Café restaurant Dauphine, inmiddels een klassieker eersteklas voor het maken van (zakelijke) afspraken. Want: met een prettig interieur, vriendelijke bediening, een parkeergarage onder het pand (met 1,5 uur gratis parkeren voor gasten), gratis wifi en een uitgebreide menukaart voor een bite bij de brainstorm. Ze hebben zelfs twee fraaie, privé-vergaderruimtes om in alle rust te overleggen en wanneer nodig een presentatie te geven.


3. Grand Café Prinsenhof, Groningen

Lunchen in een monumentaal pand in hartje Groningen met de Martinitoren om de hoek? Nodig je zakenrelaties uit voor het Grand Café van Prinsenhof Groningen. Daar schuif je in de voormalige fraterkerk uit 1436 aan voor een broodje of originele salade, maar een driegangenmenu met bijpassende wijnen kan ook. Het is historisch. Het is stijlvol en chic. Maar opgeprikt en formeel, dat niet. Maak na de lunch nog even tijd vrij voor een wandeling door de sprookjesachtige Prinsentuin uit 1626. Goed om te weten: het Prinsenhof heeft ook een prachtig hotel met 34 kamers en ’s avonds kun je klassiek dineren in restaurant Alacarte.


Nu zakelijke lunch organiseren


4. HMB restaurant, Rotterdam

Op de Kop van Zuid met zicht op de Erasmusbrug en de Maas staat HMB Restaurant waar gelauwerd chef-kok Rolph Hensens en gastvrouw/sommelier Chantal de Raaf aan het roer staan. En dat doen ze goed. Dit jaar stegen ze naar plek 55 in de lijst met de 500 beste NL restaurants van Restaurantgids Lekker. Bij HMB organiseer je een zakelijke lunch in een indrukwekkende omgeving. Die van het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam, een multifunctioneel complex van architect Rem Koolhaas. Het interieur waar her en der kolibries opduiken (HMB staat voor de Engelse benaming van het vogeltje, hummingbird) is uiterst smaakvol, de kleine gerechten verfijnd en de bediening professioneel. Daar kun je mee aankomen bij je business partners. Lunchen kan tussen 12:00 en 15:00 uur, alleen zondag en maandag gesloten.


5. Restaurant De Rechtbank, Utrecht

Ooit ontmoetingsplek voor rechters en veroordeelden, nu een lekker restaurant met dito terras vlakbij De Domtoren in Utrecht. De Rechtbank is historisch, serveert heerlijke risotto en is.. ja, wat moeten we nog zeggen? Misschien: gewoon altijd goed als je een no-nonsense, informele zakenlunch plant. Naast lunch, is er ook borrel, diner en feest. Op de lunchkaart koude en warme gerechten (de risotto) naast tosti’s en broodjes, net waar jij en je gezelschap zin in hebben. Mocht de lunch uitgroeien tot een serieuze meeting met presentaties; er zijn acht inspirerende vergaderzalen voor 2 tot 80 personen om uit te kiezen.


Zakenpartners uitnodigen voor lunchmeeting


6. Centrale Stationshuiskamers Arnhem, Den Haag, Rotterdam

Snel een zakelijke lunch organiseren op een informele plek dichtbij een station? Dan zijn de Centrale Stationshuiskamers in Rotterdam, Den Haag en Arnhem een schot in de roos. Deze ‘huiskamers’ zitten in het hart van de centrale hal, zien er lekker relaxt uit en hebben een menukaart met verse sappen, schuimige cappuccino’s en goede lunchgerechten. Afspreken kan ook op de stations van Culemborg en Meppel, daar is hetzelfde concept neergestreken. Groot voordeel: geen parkeerellende, superefficiënt met alle openbaar vervoer op een paar minuten (ren)afstand en je kunt er ook goed werken.


Meer lezen op Datumprikker:

Afspraak plannen? 9 tips om meer uit Datumprikker te halen

Borrelen? 11 gezellige cafés en hotspots!

Top tips voor inspirerende vergaderlocaties in Nederland


Omslagfoto: © MaMa Kelly Amsterdam.