Bedankjes: 10 leuke ideeën als je iemand wilt bedanken

  • samen

Bedanken doe je nooit teveel. Om te laten zien dat je het waardeert dat iemand je heeft geholpen, bij je huwelijk aanwezig was of om de juf te laten weten dat ze een topper is. Hier de allerleukste ideeën en tips voor allerhande bedankjes.

Dankjewel zeggen werkt!

Wist je dat dankbaarheid en dankjewel zeggen heel positief werkt? Juist door je waardering uit te spreken of dat te laten zien in de vorm van een cadeautje, krijg je een goed gevoel. Als gever én ontvanger. Of dat nu gaat om je partner die je spontaan verrast met een brandschoon huis of als je een vriendin een bloemetje brengt omdat zij je laatst heeft geholpen.

Van bedankjes huwelijk, bedankje collega tot bedankje voor de juf

Een van de meest bijzondere dagen van je leven vier je natuurlijk met familie en vrienden. Je gaat trouwen! Als de gasten na een enerverende dag naar huis gaan, wil je graag iets meegeven als herinnering aan de trouwdag. Maar het kan ook zijn dat je de juf wilt bedanken voor het mooie schooljaar of iemand gewoon zo maar wilt verrassen.


10 bedank cadeau-ideeën

Flesje wijn en Message on a bottle

Een fles wijn meegeven als bedankje voor de huwelijksgasten, is altijd een goed idee. Handig is om deze online te bestellen en te laten bezorgen op de trouwlocatie. Zo heeft Greetz een uitgebreid wijnassortiment waarvan je veel flessen kunt laten personaliseren. Een bedankboodschap wordt op de fles geprint met Message on a Bottle, maar een eigen foto op het wijnlabel is ook een optie.


Een mok met foto als aandenken

Soms krijg jij als feestvarken of omdat je zo’n aardige collega was, een mok cadeau, maar dat kun je ook omdraaien en je gasten van het feest een mok geven. Ook zeer geschikt voor de juf met daarop een klassenfoto als herinnering aan het schooljaar!

Hamamdoek met ‘Bedankt juf!’

Nog even en de zomervakantie breekt aan. Schooljaar voorbij betekent een bedankje zoeken voor de juf. Een hamamdoek past altijd in de bagage en is extra leuk als er een naam of persoonlijke boodschap op staat. Anders valt een potje drop geheid in de smaak.


Hugs and kisses handzeep

Als je deze geurige handzeep cadeau doet, denkt de ontvanger bij iedere wasbeurt even aan die bijzondere dag, dat afscheidsmoment of dat te gekke feest.

Doosje chocolade

Een betaalbare inkopper: een doosje Merci om de juf, bruiloftsgasten of je vriendinnen van de babyshower te bedanken. Een ander lekker pakketje is de Happy Feelings van Tony Chocolonely. Kaartje erbij, strik erom en klaar!


Snoepjes of babyzeepjes voor de babyshower

Vul een zakje of een babyflesje met een paar snoepjes in de kleur van de spruit in spe, hang er een leuke kaartje aan en klaar is je bedankje. Of wat te denken van deze schattige babyzeepjes?


Organiseer je een babyshower? Lees dan meer over de cadeautips voor de aanstaande moeder.

Vergeet-mij-nietjes

Met dit bedankje vergeet niemand jou of de gebeurtenis meer. Uit het zakje zaden voor Vergeet-mij-nietjes komen niet veel later de blauwe bloemetjes als herinnering.

Geef een diner cadeau

Voor de juf, een collega of om iemand zomaar te bedanken is er de klassieker: de dinerbon.

Ballon die uit grote doos ‘popt’

Een grote verrassing, een ballon die uit een grote doos omhoogkomt en een lieve boodschap laat zien. Zoals de ‘Bedankt lieve zus’ ballon.

Tijdschrift voor een collega die afscheid neemt

Maak met het team of de afdeling een heus bedanktijdschrift voor een collega die afscheid neemt. Met ‘Wist je datjes’, foto’s, een interview met de manager, gezamenlijk voorwoord en tips voor de volgende werkplek of levensfase.

Meer tips van Datumprikker

Verjaardag vieren? Doe het in stijl met deze tips

4 topideeën voor een weekendje weg in Nederland

Top 8 beste wellnessresorts in Nederland

Afspraak plannen? Tips om meer uit Datumprikker te halen